Men här gick ju allt fel……

För många år sedan försvann några guldsmycken. Under senare år har jag funderat på att köpa närmast liknande smycke som ett av dem jag blev av med.

Ett sånt här hänge. Började titta så smått på nätauktioner och hittade liknande smycken.

Lade bud……det rasade inte iväg till allt för dyra summor så jag hängde på och vann auktionen.

Sen kom det besvärliga!

Det visade sig att det inte var en svensk auktion utan en tysk, som hade översatts till svenska. Jag hade aldrig tidigare gjort utlandsbetalningar. Så den elektroniska fakturan fattade jag ingenting utav. Här kom väl mitt utmattningssyndrom fram igen….jag struntade helt enkelt i att ens försöka lösa problemet. Om jag inte låtsas om faktura så försvinner den kanske…… Men så var det ju inte. Utan jag fick en påminnelse. Hittade instruktioner på nätet om hur man betalar sådan faktura. Så det gjorde jag. Om jag inte betalade ännu en faktura för transport så blir jag tvungen att resa till deras utlämningsställe i Tyskland och hämta paketet jag just betalat!!!

Lyckades även lista ut hur jag beställer transport av smycket hit och betalade den kostnaden också.

Så kom ännu ett meddelande i förrgår som berättade att smycket skulle levereras under gårdagen, samt att jag kunde välja ett annat utlämningsställe om jag inte skulle vara hemma. Följde deras instruktion för att välja mitt önskade utlämningsställe. Men det fungerade inte. Oavsett vilket annat utlämningsställe jag än valde. Provade detta 20 gånger under dagen. Samma resultat.

Så ringde killen som körde transportbilen för leverans. Jag var på nämnd men kunde ta ett kort samtal. Talade om för killen att jag inte är hemma, att det inte gick att ändra till annan adress. Eftersom det är portkod där jag bor undrade killen om jag vågar låta honom lämna paketet utanför min dörr, vilket jag sa ja till. Han fick min portkod.

Kom hem ett par timmar senare. Inget paket. Jag ringde transportfirman. Chauffören där blev riktigt orolig. Han får nämligen absolut inte lämna paketet utan att ha kollat mitt leg. Han måste prata med sin chef. Sen ringde han tillbaka. Berättade att det här kommer han få fan för. Trist. Men jag har inte fått det jag har betalat för. Nu ska dom kontakta det tyska företaget i morgon för att få kvittens på att jag har betalat till dem, och hur mycket. Killen återkommer i morgon igen. Han lovar att jag kommer att få tillbaka det jag har betalat och det här kommer den firman han är anställd av att stå för då de fått de handlingar de behöver.

Det ekonomiska ordnar sig alltså. Synd om killen som nu får det besvärligt. Men jag fick inte mitt smycke. Tycks inte vara meningen jag ska ha ett sådant!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Matbrödsrecept. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Men här gick ju allt fel……

 1. Ama de casa skriver:

  Men fy vilket strul! Tycker synd om budkillen…

 2. Gun-San skriver:

  Oj va rörigt, jag försöker låta bli att handla på nätet, även om jag är frestad ibland, men affär efter affär slås igen i stan och då blir utbudet sämre, så poppar det upp billighetsaffärer som Nille, Tiger och senast Normal. Dom saluför massa grejer som är totalt onödiga.
  Vill ju gynna affärer i stan men inte på 🚮

 3. farfar hebbe skriver:

  Inte kul när det strular med utlandsköp…Nej det är inte liknande pärlplattor,,detta är små plastbitar,2,5 mm fyrkantiga,liknar diamanter därav namnet,sen sätter man dom på en canvasduk med märkta positioner för alla bitar,duken har ett limskikt så bitarna fäster bra.Haé Kram.

 4. Anki skriver:

  Ja, jisses så det kan bli. lider med både dig och killen som kom med paketet – han lär nog få en del problem …
  Jag har ett sånt hängsmycke som jag ärvt av min farmor … såå fint och jag gillar det mycket.
  Hoppas det löser sig med pengarna!
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s