Snyggast i världen – det är jag det

Åtminstone säger mormor så. Och mormor hon vet ju bäst!

Matte och jag vilar på en halmbal ute på en långpromenad

Det här var till jul som ni kanske man se?

Vad sa du??

Kom igen nu då! Kan du ta den här trasan från mig…..eller är jag snabbare än dig?

Så här finklädd är jag ofta då det är födelsedag för någon i familjen. Mormor tycker jag är skitsnygg, och om mormor tycker så så är jag det. Mormor vet alltid bäst.

Stilig värre är jag, eller hur?

Här är jag tillsammans med min storasyster. Ser ni det?

Jag heter Tyson men mormor kallar mig alltid för Lakritskillen. Fattar inte varför.

Nu ska jag försöka förklara hur det hänger ihop, om jag förstått allt rätt……..

Jag har en egen lite flock. Den består primärt av matte och hennes två valpar. Så har det smugit sig in en flockmedlem till. Han är också snäll. Fast det är matte som bestämmer. Så har hon en deltidshusse kanske man kan säga. När han är hos oss så gör jag som han säger, men bara om matte säger att jag ska göra det. Deltidshussen har med sig sina två valpar också. Så det är fyra stycken tvåbenta valpar som busar med mig. Fantastiskt. Så har dom med sig min nya storasyster också. Hon var lite vresig först. Så jag måste ligga lågt. Hon är äldst av oss så det är hon som bestämmer.

Så har jag en annan flockmedlem också. Och det är mormor. Hon är äldst därför är det hon som bestämmer ALLT. Mormor är alltså den som vet bäst av oss alla om vad som är rätt och fel, hur det ska vara. Hon vet alltså mer och bättre än storasyrran.

Det finns en flock till. Hur många flockar kan det finnas? Jag undrar inte hur många lingon det finns i världen utan hur många flockar det finns?

Den flocken består av mattes kullsyskon och deras nya flockar. Jätteroligt att träffa dom och busa med om. När stora flocken är samlad så finns det en alfahona som är äldst och det är mormor. Jag tror att hon vet och kan allt man behöver veta. Som t ex hur långt tid är det kvar till jag får mat, vart ska vi gå på hundpromenaden, vilken färg på hundpruttspåsarna ska det vara och andra väsentligheter?

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Matbrödsrecept. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Snyggast i världen – det är jag det

 1. farfar hebbe skriver:

  Lakriskillen passar ju bra..Jag blir i Uppsala till Lördag,sonen kommer hem på fredag kväll.Haé Kram

 2. Ingrid skriver:

  Ett härligt inlägg av Lakritskillen. Han har verkligen fattat hur det fungerar med flockar och valpar och allt det där. Och han fick mig att le!
  Nospuss till honom!

 3. Ama de casa skriver:

  Kan bara hålla med – skitsnygg! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s