Friskhetstecken

Wow,……..det bästa jag kunnat göra var att säga upp mig från jobbet. Blir nu bara friskare och friskare.

Idag har jag återupptagit ett nygammalt intresse.

Sköljt och skurit rabarber i mindre bitar. Nu ligger bitarna i ca 60 cl brännvin och vaniljstång. Ska komma ihåg att skaka om burken då och då nu under ett par veckors tid, innan rabarbern ska silas bort och sockret tillsättas. Ska bli spännande att se om det blir lika bra som sist. Den här gången ska jag bara försöka komma ihåg att ställa en av flaskorna i kylskåpet. Fått tips om att riktigt kall rabarberlikör är gott.

Äpplen hade jag alldeles för många av. Så…..nu blev det till att skala och klyfta äpplen. Ner i glasburk med ca 55 cl brännvin och en kanelstång. Även den ska jag komma ihåg att skaka om dåoch då under tre veckors tid. Därefter tillsätta antingen vit sirap eller socker. Har inte riktigt bestämt mig ännu.

Och så blev det en burk till fast med Eau de vie. Har gjort alla dom här tre sorterna förut. Men minns att det var en av äppellikörsorterna som var godare än den andra. Minns inte om det var den med brännvin eller det med Eau de vie. Eller om det helt enkelt var kombinationen med strösocker i den ena och vit sirap i den andra.

Hm!

Nu ska det bli rabarberkräm på resterande rabarber! Mums

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Friskhetstecken

 1. Lollo skriver:

  Oj, vad duktig du är 😀
  Kram

 2. Anki skriver:

  Bra jobbat! Synd bara att spriten är så dyr … inget för mig numer att göra egna likörer 🙂

  • surridurr skriver:

   Ja den är ju tyvärr det. Jag använder de billigaste sorterna till de allra flesta likörerna. Dvs Brännvin special samt Eau de Vie. Sen när det väl finns ett bra antal med färdiga likörer så snålar jag lite. Så man länge njuta av möjligheten att bjuda på en mängd olika sorters likörer.
   Förr gjorde jag vin. Men det krävs mer muskelkraft än jag har, så därför blir det likörer istället.
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s