He ä mycke nu

Först på provtagning, på fastande mage. Hur ofta jag än lärt mig att vara med om provtagningar, under de senaste åren, är det ändå obehagligt. Men sticktjejen var duktig – så jag överlevde.

SMHI spådde fel igen. Det skulle bli soligt och fint idag. Fel! Det är grått och fuktigt, men inte regn.

Många studenter ute nu. Två grabbar som var inne på sin andra öl redan före kl 8 i morse, i väntan på bussen, samma som jag skulle med. En gån mamma – alltid mamma, även om inte till dessa två. Jag skickade med dem en lyckönskning och önskade dem en riktigt mysig dag, kväll och natt – och la till…..”ta det lite varsamt med den starka drycken så att ni orkar med hela dagen/kvällen/natten”. Dom hade kunnat säga åt mig att skita i dom. Men de gjorde de inte. Tvärtom. Dom tackade för min lyckönskning och lovade att inte få i sig för mycket av den starkare varan!

Så var jag till kommunhuset och hämtade min nya kommunpadda, som alla förtroendevalda har varsin av.

På den här gatan låg det förut bara gamla villaträdgårdar. Gissar de kan ha varit från 1920/30-tal. På den tiden var det här troligen ute på landet. Nu är allt rivet. Och nytt har kommit till. På första bilden är det ett dagis,…..hm förskola heter det ju faktiskt numera. Ordentligt inhägnat. Men ändå lite underlig placering kan jag tycka. Eftersom vägen precis utanför dagisets kortsida har blivit tungt trafikerad.

Den undre bilden visar en fd villaträdgård med hus, som partiet jag är medlem i hyrde som partilokal en tid. På tomten fanns det gamla vinbärsbuskar. Det gula huset intill var det första som byggdes nytt där, kanske på 80-talet. Det är i Jehovas vittnes ägo. Blev alltså våra närmaste grannar. De frågade om de fick plocka av våra vinbär. Vi sa nej. Då ifrågasatte dom det. Eftersom vi inte bor där kan det inte spela någon roll om dom tar bären!!!! Sagt det förut och säga det igen, jag förstår inte hur dom tänker!

Vi hävdade ändå att dom inte får ta bären, för våra medlemmar måste få ta dom. Under bärsäsongen kunde vi medlemmar ta oss vägarna förbi lokalen och oftast var Jehovas vittnen inne på vår tomt och smygplockade av våra bär. Gång på gång. Sa man åt dem vid upptäckten sa dom att det är en självklarhet att vi ska dela med oss!!! Då började jag ta med mig min schäfer. Hur snäll som helst. Men många vet inte det utan dom tror att hundar med schäferras är farliga. Det fungerade.

Kände mig yr när jag gick från kommunhuset med min padda. Klockan var runt 10, inget att äta sedan eftermiddagen igår. En obehaglig känsla. Bestämde mig för att ta bussen hem. Men den valde att åka förbi busshållplatsen där den skulle stanna! Grrr! Taxi hem.

Till vänster min privata padda, till höger kommunpaddan. Dessutom använder jag telefonen. Inte så ofta datorn. Men jag vill att både paddor, telefon och dator kan klara av att dela dokument med varandra. Det klarar min padda, telefon och dator. Något viktigt för mig är att jag har kalendern som finns uppdaterad i varje enhet. För det krävs att man har laddat ner Google kalender. Så det vill jag göra med kommunpaddan också. Men si det gick inte. Börjar ana att kommunen har bestämt vilka appar som ska gå att ladda ner på paddan, och dit hör inte den appen. Vansinnigt dumt. Den appen skulle jag tro att de flesta politiskt aktiva använder, liksom alla barn och ungdomar. I den kalendern kan man lägga in privata kalenderbevakningar, möten/sammanträden och annat arbetsrelaterat.

Kan alltså glömma att de ska kunna dela information med varandra. Dumt!

Nog borde båda paddorna och telefonen kunna prata Google-iska med varandra?

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s