Torsdag

Uppe tidigt.

Fått bassning för att jag inte får i mig tillräckligt med mat. Måste och ska verkligen bli bättre på det. Men det är förbaskat svårt att sätta igång med käk i den här värmen.

Gav mig i alla fall iväg för att käka en ”utesallad” för att vara säker på att få i mig käk idag. Det måste ju inte vara lagad mat varje gång. Jag kan i princip äta sallad två gånger om dagen, eller sallad och sen ett par kokta ägg med en skinkskiva på smörgås.

Efter lunchen var jag med på en demonstration mot kultur- och fritidsnämnden som håller på att ta död på ett väldigt fint museum vi har, genom att skära ner bidragen. Så att museét inte kunnat haft öppet alls i år. Mer än hälften av personalen är varslad.

Några representanter av kommunledningen, fick det hett om öronen, i dubbel bemärkelse, då de fick ta emot protesterna och dessutom skulle försöka försvara sitt ställningstagande.

Hann också med att vara förbi den här havsviken i stan.

Där fläktade det tom lite ……ibland. Förvånansvärt många segelbåtar låg kvar vid bryggan här intill, liksom närmare hamnen. Trodde dom redan skulle ha begivit sig iväg ut för att fira midsommar i skärgården.

Inne i staden var jag också förbi den där glasskiosken där jag igår ville köpa en glass – fast dom hade inte glasskiosken öppen. Det hade dom däremot idag. Men idag ville jag inte ha någon glass!

Hade en tanke att ta mig till bolaget och köpa en liten flaska med något nubbrännvin. Men vid närmare tanke………då jag såg det enorma kaoset inne i staden och ännu värre ju närmare bolaget jag kom – så bestämde jag mig snabbt för att jag inte alls behöver något nubbrännvin.

Badisarna/08:orna har fullkomligt invaderat oss igen. Nu är det trångt om saligheten här ÖVERALLT till oktober. Med köer överallt. Måtte de inte i år heller ha hittat till ”min” lilla badstrand.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdag

  1. Anki skriver:

    Hoppas för din skull att din badstrand fortsätter vara oupptäckt!
    Jag önskar dig en solig och fin midsommar!
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s