Midsommarminne del 3

Det här året blev det sista året av alla våra midsommartarditioner ute på ön. Hade tagit körkort. Lånade föräldrarnas bil. Var en av dom som körde ut på midsommarafton. Båttransport i tävlingsbåtar ut till ön som vanligt, men inte överlastade. Tältade. Men det fanns en jäkla massa myror på ön. Blev myrbiten om och om igen. Gjorde ont som bara den.

Som vanligt då det gäller mig måste det ha blivit en allergisk reaktion av myrorna. Det var rent hemskt hur jag såg ut. Stacks och kliade något våldsamt. Jag jobbade på sjukhuset då, och skulle börja jobba kl 7 midsommardagen. Min fd kille körde in mig till land på morgonen. Hade inte kunnat sova en blund pga alla myrbett, som vart och ett var uppsvällt som bölder som gjorde ont och kliade våldsamt.

Tokkörde till jobbet eftersom jag var lite sen. Någon sköterska såg mina ben och undrade vad som hänt. Hon konstaterade att det här är en allergisk reaktion. Gav mig något och smorde in mina ben. Fick låna ett rum på översta våningen på sjukhuset att lägga mig och vila. Det var ju juste. Hon skulle lika gärna kunna vara sur för att jag kom lite för sent och inte var utvilad. Där sov jag till lunch!

Då gick jag ner och jobbade. Men sköterskan sa att jag måste kolla upp den här allergin med läkare. Ids inte. Allergisk mot getingar, myggor och som det även visade sig myror.

Det året blev iaf gängets sista år ute på vår midsommarö. Midsommar- och annat firande fortsatte dock men på fastlandet.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Midsommarminne del 3

  1. Anki skriver:

    Nu har jag läst ifatt … många läskiga minnen från ungdomens midsomrar! Kul läsning!
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s