Hej mormor!

Igår förmiddag kom ett glatt samtal:

-Hej mormor

-Nämen hej mormors Trollunge, vad gör du?

-Jag promenerar till dig

-Nämen vad roligt. Stannar du kvar här någon/några dagar också?

-Jaa, det gör jag!

Trollungen kom. Jättemysigt. Kramar, snack och skratt. Och många glassar. Sen eftermiddag kom syrran och svågern. Jätteroligt. Fika, babbel och skratt.

Senare på kvällen blev det en kycklingrätt med couscoussallad och grönsallad till. Jättegott. Syrran är verkligen bra på matlagning. Efter en mysig kväll (då tom Trollungen och jag gluttade åtminstone till och från på fotboll, tillsammans med syrran och svågern som absolut ville se matchen).

Framemot eller strax efter midnatt blev det nattningsläge. Mormors Trollunge berättade då, vi som delade sovrum skulle lägga oss, att hon tidigare under dagen hade hittat två burkar med ansiktskräm i duschrummet. Det ena dagkräm, den andra nattkräm. Och hon hade alltså under dagen smort in sig med dagkrämen. Och nu till natten hade hon smort in sig med nattkrämen. Och så sa hon:

-Mormor, vilken bra ansiktskräm du har jag smorde in mig med dagkrämen förut idag och nu ikväll med nattkrämen och jag har redan fått färre rynkor!!!!!

Hahahahahaha!!!!! Ville ju inte visa att jag skrattade ……. för hon menade detta som en väldigt allvarlig kommentar. Tösen är 13 år!

Idag har vi alla fyra haft en riktigt bra dag tillsammans. Syrran och svågern har åkt hem till sig igen. En kusin med make har anlänt till min hemort till en campingplats där de ska bo en vecka. Haft en lång bit att åka. Som dom håller sig ”hemma” i husvagnen ikväll. Dyker upp här i morgon.

Trollungen har inga planer på att ge sig hemåt ännu, hon tror hon stannar här veckan ut. På ett par dagar tror jag hon ätit 18 glassar! Det hör sommaren till. Sklart hon ska ha glass!!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Hej mormor!

  1. Ama de casa skriver:

    Så mysigt! Och glass är garanterat bättre än alla ansiktskrämer i hela världen 😀

  2. Ingrid skriver:

    Så trevligt med ett barnbarn på besök. Hon trivs säkert bra hos mormor och stannar några dagar extra. Åtminstone så länge glassförrådet varar!
    Kram, Ingrid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s