Cyprotiska matvaror…..

Många vill äta nyttigare och byter ut köttbiten mot Halloumiost från Cypern. Nu varnas för detta, eftersom Cypern är den plats där allra mest antibiotika används. Så av hälsoskäl är det bättre att äta inhemsk köttbit.

Det är verkligen inte lätt att göra rätt.

T ex gillar jag soyabönor. Gott, nyttigt. Men inte alls bra. Regnskog skövlas för att odla soyabönor till uppfödning av alla betesdjur.

Hur man än vänder sig har man rumpan där bak!

Vill man ära hälsosamt, etiskt och miljömedvetet så krävs kunskap.

Ska man äta kött ska det såklart vara svenskt av djuretiska skäl. Inte köpa cypriotiska produkter, inte heller soyabönor. Då det gäller kött följer jag redan den regeln. Holloumi äter jag inte, köper (mig veterligt) inte cypriotiska varor, kommer inte köpa soyabönor längre…….men kanske är det något mer jag köper som jag inte bör köpa?

Måste helt enkelt lära mig mer!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Cyprotiska matvaror…..

 1. Anki skriver:

  Läste det där om halloumin också, men jag köper aldrig det ändå … men visst är det svårt detta med hur man ska göra! Jag köper enbart svenska varor, så långt det går, men såklart blir det en del annat också … men kött, charkuterier och mejeriprodukter, där köper jag bara svenskt. Grönsaker handlar jag efter säsong … men som sagt, lätt är det inte!
  Kram

  • surridurr skriver:

   Håller med dig helt och hållet. Jag försöker alltid köpa svenskt. Kött köper jag inte alls om det inte är svenskt. Men jag köpte ju soyabönor för att det är så gott. Men nu vet jag hur fel det är att köpa dem. Väldigt sugen på att köpa färska ärtskidor också, men dom kommer ju från Kenya.
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jag såg också den där varningen för halloumi. Det är ju hemskt att djuren behandlas med så mycket antibiotika. Inte för att man väl kan vara hundraprocentigt säker på att alla svenska produkter är bäst i alla lägen, men jag köper svenskt och helst närproducerat.
  Kram, Ingrid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s