Sorg

Har en väldigt nära vän som en längre tid brottats med en obotlig sjukdom. Dessutom är han läkare vilket innebär att han fattar exakt vad sjukdomen innebär, vilket stadium han är i.

Så tragiskt. Tycker så mycket om honom som kompis. Han är läkare….och har därmed hjälpt mig så mycket ett flertal gånger. Hur kan jag hjälpa honom nu?

Häromdagen såg jag att han håller på att sortera ut en massa saker i stora säckar. Fattar att det är en dödstädning. Dvs att han underlättar för dottern att ta hand om det han har då han inte finns längre.

Visst jag vet….hans sjukdom är dödlig…….men inte än……!!!!!!

Mediciner han har hjälper visst inte längre.

Han har nu bestämt sig för att trappa ner de medeciner han har…..för att om ett par dagar vara redo att utan vanliga medeciner testa något han rekommenderades för flera år sedan. Han säger att medecinerna han får inte längre hjälper honom så det är NU han ska testa det här ovetenskapliga. Och jag måste hålla tyst.

Rädd. Jag blev livrädd, för han gav mig ett tystnadslov. Gick ju bra. Såklart han ska prova tänkte jag. Några dagar gick och jag fick panik. Om han slutar ta sin bromsmedecin……vad händer då?

Har en väldigt klok svåger. Pratade med honom om situationen. Han tycker att jag måste acceptera situationen. Han är ju klar i knoppen, dessutom läkare. Så jag måste låta honom testa det här nu när han vill göra det pga att bromsmedecinen inte längre hjälper. Jag måste respektera hans vilja, oavsett dess utgång. Det jag kan göra är att ringa till honom och fråga hur det går med sitt test.

Mitt i allt det här vill han att vi ska åka till min syster som han är gammal skolkompis med!!!!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Sorg

 1. farfar hebbe skriver:

  Mors.Det var tråkigt detta med din kamrat,du får acceptera läget,sen finnas i hans närhet som en god kamrat..Min tavla är inte riktigt klar än,det är några 100tal pluppar som ska dit innan,sen ska den ramas också..Haé Kram.

 2. Lollo skriver:

  Känsloladdat när någon man står nära drabbas på det där sättet. Förstår din oro, men det låter som att hans val bottnar i att han ändå inte vill ge upp. När en sak inte hjälper ligger det hopp i att prova något annat.
  Tröstekram

 3. Ama de casa skriver:

  Du får nog ”bara” acceptera hans val och stötta honom i det. Han är ju fullt medveten om vad som gäller…
  Kram!

 4. Anki skriver:

  Svårt att acceptera … men jag tror det bästa är att du gör just det! Han har bestämt sig och då måste han få chansen att prova.
  Kram

  • surridurr skriver:

   Ja du har rätt. Men jag tycker det är läskigt. Och det får jag fortsätta att tycka, för det är ju precis som du säger – han måste få testa det här!
   Kram

 5. farfar hebbe skriver:

  Ja synd att jag luskade ut så nära vi var varandra,precis när jag åkte hem..Haé Kram.

 6. farfar hebbe skriver:

  Det blev riktigt gott med potatis och grönsakerna till torsken..Haé Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s