Mitt i veckan-tankar

Solen började skina i gårkväll igen. Äntligen. Vaknade av solsken idag. Och värme.

Nu när jag är inne, har fått hem en veckas matvaror, städat ur kylskåpet, börjat med middag – så är det för varmt igen. Så nu är fläktarna igång. Eventuellt ska jag sätta på AC:n istället. Phu!

Jag är en väldigt knasig person. Ibland hoppar jag över att äta lagad mat. Den här gången blev det en hel vecka. Vilket innebar att jag var tvungen att kasta varor ur kylskåpet för att bäst föredatum passerat. Dumt! Ännu dummare att hoppa över maten så där länge för min egen hälsas skull. Ska nu försöka hålla mig till max en dag/vecka utan mat.

Nu räddar jag vad jag kan. En hel kyckling står inne i ugnen. Blir många dagars käk. I morgon får jag hem en lunchgäst. Min ambition var att laga iordning den rätten idag så det bara är att värma på i morgon. Latmasken i mig säger ”vänta till i morgon”. Har ni också mask i magen, ja alltså latmaskar? I så fall, lyder ni deras uppmaningar?

Tyvärr är jag kanske lite för lydig i ett sånt här fall. Med tanke på att lunchgästen jobbar, kommer bara på en lite längre lunch så jag får INTE vara sen med maten.

Planerar också mat till en fest. Vet inte ännu hur många vi blir. Kanske 6-10 personer. Överväger att prova en för mig helt ny maträtt. Lite vanskligt kanske? Kanhända det blir bäst att låta familjen vara försökskaniner först???

Är det inte sånt man har familjer till?😀

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Mitt i veckan-tankar

 1. farfar hebbe skriver:

  Mors,ja visst är det dumt att inta äta,det är även dumt att kasta mat,du får allt skärpa dig ordentligt,ett mål mat är väl minimibehov per dag..
  Jag har troligen fått lite gener från min mamma hon var en duktig sömmerska..Haé Kram.

 2. Anki skriver:

  Haha … latmask i magen har jag inte, men i ryggen ibland. Det är den som säger – ”Varför göra det idag, som du kan skjuta upp till i morgon?”
  Jag är verkligen inte den som ska säga vad du ska och inte ska göra, men framför allt för din egen hälsas skull … och även ekonomin, så är det dumt att inte äta.
  Nya maträtter är spännande – bra att testa på familjen innan man bjuder på stort kalas kanske … ja, det skulle nog jag göra i alla fall 🙂
  Kram

 3. Ingrid skriver:

  Jag gjorde en kycklingpaj till lunch igår efter ett helt nytt recept och det blev riktigt gott. Man måste våga chansa lite ibland.
  Lycka till!
  Kram, Ingrid

 4. Ama de casa skriver:

  Du måste vara rädd om dig – inte slarva med maten på det där viset!
  Klart att man har familjen till försökskaniner, vad ska man annars ha dom till? 😉
  Hmm… Konstig blomma den där första, undrar vad det kan vara för en ras? 😀

  • surridurr skriver:

   Känner inte heller till den rasen, bars tycker den är fin.
   Vad bra att du håller med, då ska jag utnyttja barnen med familjer som försökskaniner. Klagar dom så hälsar jag att jag har läst på bloggen att det är sånt man har sin familj till, så det så!!!!!
   🙂😀🤗
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s