Mitt källarförråd

Nästsist någon var in där så var det som vanligt sonen. Det är oftast han som kastar in grejer i förrådet som ska dit. Ingen kritik emot sonen. Jag skulle troligen gjort detsamma.

Blev två problem då jag senast var dit.

1.Låset var inte ens igenstängt. Har absolut inga betänkligheter med alla andra grannar förutom Dårpippin som skulle kunna utnyttja situationen. Dröjde säkert en månad innan jag upptäckte det olåsta låset. Ingen aning om något saknas, men åtminstone inget uppenbart. Så det är bara att hoppas att DP inte upptäckt att det var olåst.

2. Min bästis som är stark som en oxe och alltid beredd att hjälpa till….hade börjat få ordning på förrådet. Det fanns åtminstone en mitt där det var tomt. Alla sopor var kastade. Det gick att se var grejer kan grupperas och samlats i ordning. Hon gav mig en hemläxa….att sortera ur en kartong med känslosamma saker. Sortera vad som ska kastas (och vara tuff nog att inte spara något som inte måste vara kvar).

3. Sonen bar ner kartongen då jag var klar.

4. Sonen har burit ner en hel del – och nu är den öppna mittgången obefintlig igen (han är väl släkt med mig?) Suck….varför kan vi inte vara LITE mer ordningssamma?

Förstår inte vad vårt problem är i den här familjen. Hur kan man stöka till det i förrådet så att det hela tiden måste se ointagligt ut? Har iaf berättat det för min kompis om hur det ser ut nu. Bad om ursäkt hur det har kunnat stökas till så enormt igen…..Var beredd på att hon faktiskt skulle kunna säga att då får vi ordna det själva, MEN hon sa ”ingen fara – vi börjar om”!

Du ska bli av med ALLT som inte ska vara kvar. Du ska ha en organiserad ordning på det som ska vara kvar. Allt ska vara lättåtkomligt. Behövs det hyllsystem så ska det sättas upp!! Det hjälper jag dig med i så fall. Grejer sa placeras i märkta kartonger, upp på hyllor!

Har jag berättat att vi varit bästisar sedan skolstart??????

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Mitt källarförråd

  1. Anki skriver:

    En riktig kompis – härligt!
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s