Hur svårt kan det vara????

För 5 år sen drabbades jag av en autoimmunologisk sjukdom. I samband med detta då man efter lång tid lyckades komma underfund med vad det var, långvarig medicinering men även väldigt mycket prat om antiinflammatorisk kost.

Det är skadligt att hoppa över mat som jag gör. Men det är också skadligt att äta skräpmat. Sånt här fick jag då på den tiden lära mig grundligt för att underlätta för kroppen att inte skicka ut signaler om att angripa mina egna blodkärl.

Så har jag förstås med åren glömt och slarvat en hel del. Men NU måste det bli slut på det.

Kosten kan såklart inte göra någon frisk, men den kan se till att kroppen håller sig ifrån inre inflammationen som försöker mörda sina organ. Det här är sådan mat man ska äta om man drabbats av immunologiskt sjukdom bl a:

Inga problem. Laxen äter jag INTE men byter ut till torsk. Det är också OK med kyckling som inte är processad.

Skräpmat jag INTE ska äta är:

Innebär att jag inte ska äta det som finns på bilden här. Det är också så enkelt att jag bara ska tänka på att äta det som är nyttigt. Och det innebär att jag inte ska äta gluten, fikabröd, godis, pizza, läsk, socker och rött kött. Förutom den skräpmaten ska jag också undvika annan skräpmat som är halvfabrikat, näringsfattigt och transfetter.

Egentligen inga svårigheter att följa tycker jag……eller …… lite smågodis ibland vill jag äta. Men har en gång lärt mig att då är det bättre att äta dadlar och nötter. Dessa kan man doppa i smält mörk choklad.

Nu när jag har läst in mig på det här igen eftersom jag vet att jag inte kan slarva hur mycket som helst med maten, så är det ju egentligen inte alltför svårt att äta rätt anti-inflammatoriskt. Är ju bara att tänka på att det ska vara nyttig mat. Så man behöver ju inte krångla till det. Hur svårt ska det vara???????

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hur svårt kan det vara????

 1. farfar hebbe skriver:

  Min tur till Eskön var oplanerad,ville bara se hur det går med takjobbet,klart lite surr blev det också..Ja så klart ska man äta det som är bra och nyttigt,vilket jag oftast gör,klart det blir någon blindgångare ibland..Haé Kram.

  • surridurr skriver:

   Det är nog så att om du är frisk kan du äta allt det där. Jag kan kanske också göra det någon enstaka gång…….men eftersom det inte går att få bort den där lurande inflammationen att börja angripa mina blodkärl och inre organ – så jag ska verkligen äta varje dag och äta rätt.
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s