Nej nu ger jag upp

Det är alldeles för varmt att vara ute i solen. 33,2 grader i solen!!vilket är betydligt varmare än jag önskar.

Idag ändock en glädjens dag. Syrran är äntligen hemma från sjukhuset igen. Fick sms med foto där hon sitter ute på tomten i solskenet och skålar med ett glas vitt. Så jag hämtade genast det sista av rosévinet jag hade kvar i en flaska i kylskåpet. Vi sms-skålade!!! Men nu ger jag upp – går inte vara där ute i solen.

Går inte vara nere på stan heller idag. Den är fullkomligt invaderad av den årliga American car-show. Staden är ……. eller har varit en pittoresk liten stad. Som nu är betydligt större. Och fortsätter växa så det knakar.

Men turistattraktionen är just den här lilla pittoreska småstadsidyllen, och det är precis intill den som jag bor. Och det är också i den som bilutställningen är. Min väg samt en väg norrut från stadskärnan och en park är avstängda för just detta evenemang. Så här mullrar det hela tiden.

Tyvärr inte av åska utan av gamla jänkare. Musiken får vi alla lyssna på vare sig vi vill eller inte. Står jag ut med. Det jag kan tänka är om evenemanget ”hur miljövänligt är det här”. Svårt att tro att dom där gamla bilarna är ombyggda till att inte sluka massor av traditionell bensin. Dom kommer från alla håll i landet, samt från våra grannländer. Så körs det omkring massor av jänkare som inte platsar i utställningen men åndå är med om att glida omkring fram och åter i hela lilla staden. På bild ett par av alla de som glider omkring på stan hela dagen (som inte platsar i utställningen. Dessutom just i den mördarbacken (kallad så för att den är så jobbig att gå upp för) där jag bor, brukar det eftermiddagstid burnas som bara den, så det blir djupa spår i asfalten. Hur miljönyttigt är det då partiklar från asfalt och bildäck släpps ut helt orenat? När själva utställningen är klar så ska hela ekipaget av alla dessa raggarbilar köra ut till det stället där dom har sin klubblokal. Förr om ren gav dom också fasen i att städa efter sig. Men vi har också en ännu mycket större MC-utställning årligen. Och dom har ALLTID städat efter sig. Knuttarna har alltså skött det mycket bättre. Men ska också säga att även raggarna har blivit bra på att städa upp efter sig. Och jag hoppas att kommunen tar bra betalt av dom för att reparera asfalten efter dom, så det inte är vi skattebetalare som ska stå för det. Ska också lägga till att jag tycker raggare med deras raggarbilar är så töntiga! Så nu är det sagt också. Finns säkert många på bloggen som inte håller med mig, men jag har tycker i alla fall som jag gör. Så jag ger också upp försöket att gå ner på staden idag.

Babblade lite med sonen eftersom hans fru (trubadur) ska uppträda på annat ställe inne i. Småstadsidyllen idag. Lycka till för dom att hitta en p-plats. Alternativet är att dom tar sig till mig, finns vakter som släpper in de bilister ska hit där jag bor, och ställer sig på min plats. Men då får dom bära musikutrustningen ner för mördarbacken samt sen upp också. Tror kanske inte att sonhustrun heller vill komma svettig till spelningen.

Är titt och tätt någon gång varje kvartal in på fejan och kollar. Hittade en rolig bild som jag lånade därifrån:

Hahahahahaha!!!!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s