Rapport från Laktritskillen

Hej mormor. Jag har ännu inte träffat den där som heter Igelkott. Men så fort jag kommer till altanen så kollar jag in under den och sniffar så långt jag kan.

Men så blev jag tvungen att avsluta vaktandet där på altanen för matte bestämde sig för att vi ska flytta.

Dom måste ha köpt ett nytt hus eller vad det är, så där ska vi bo nu.

Ser helt OK ut. Hela ”huset” är inuti liksom en enda stor säng där alla sover tillsammans. Såna hus gillar jag. Alla tillsammans!! Men matte måste ordna så att mormor också kan bo där. Vad mysigt vi får det om vi alla bor där tillsammans. Då vill jag sova bredvid dig mormor……och lägga mig på rygg så att du kan komma åt att klia mig på magen.

Här finns det en eld också. Det är inte helt fel. Om man känner sig lite frusen efter en simtur så kan man vara nära elden. Men mormor, det är inte det som är det allra bästa med elden.

För……..

………det bästa med elden är ju det här:

Hur är det egentligen här? Är himlen där uppe eller där nere?

Lillhusse står och fiskar. Han vill få napp.

Det är inte bra mormor! Du måste prata förstånd med honom att han måste sluta med det. För vet du vad mormor, ett kullsyskon till matte hade en voffis som fick tag på en napp som han käkade upp då han var valp. Och han fick så ont i magen så dom måste lägga in honom på djursjukhuset. Det var riktigt allvarligt läge där…..på natten sprack tarmen så de måste öppna magen rensa rent, sy ihop tarmen igen. Han överlevde som tur var. Men jag vill inte att mattes valp lillhusse ska få napp. Tänk om hans tarm också spricker då!

När han står där och fiskar så säger matte att han kan få fisk också. Det låter mycket bättre än att få en napp. Har inte riktigt förstått ännu vad fisk är. Matte säger att jag har ätit det flera gånger. Och att det är ett slags levande djur då det kommer upp ur sjön.

Men nu förstår jag inte riktigt………., kan du förklara det här för mig? Innebär det att det finns en massa andra voffisar där nere under vattnet? Varför är dom i så fall där? Jag älskar att vara i vattnet, jag kan dyka ner under vattnet, men jag kommer alltid upp på ytan och simmar igen. Kan inte alla dom där fiskvoffisarna under vattnet också simma? Då måste någon lära dom det.

Jag ska fråga matte om inte hon kan lära dom det så att dom kan betee sig som alla andra voffisar. Komma upp på land och leka med pinnar och tävla med mig om vem som hittar pinnen först och andra roligheter. Och simma med huvudet ovanför vattenytan – som alla andra voffisar. Om inte matte kan eller vill göra det, kan du då mormor, komma hit till Semester och lära fiskvoffisarna att betée sig som alla andra voffisar?

Matte säger det heter semester där vi bor nu. Det är bra att bo där. Det finns en annan hane som är mer och mer i samma flock, nämligen mattes. Tycker jag är bra. Han leker med mig, han ger mig grillkorv ibland. Jag tror att matte vill att jag ska tycka att han är min husse. Det kan jag gärna göra för han är ju juste. MEN det är ändå min matte som är alfaledaren i min flock. Så jag lyder husse ibland, men ibland vill jag kolla med matte att jag verkligen ska lyda honom.

På det här stället som heter semester är det härligt att vara men det är konstigt också. Semester är ju fullt av dom där konstiga voffisarna som inte kan simma. Jag har ännu inte ens fått sniffa på dom! Och så den där andra voffisen som var under altanen och som enligt matte heter Igelkott!!

Så vad håller dom egentligen på med där i Semester egentligen?

Men du mormor som är alfahonan över mattes och hennes kullsyskons flockar kanske kan komma till semester och uppfostra dom där fiskarna och Igelkott?

Och en annan sak mormor, när vi åker hem från semester…….vem ska då vakta Igelkott???

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s