Du-reformen

Vill minnas den infördes under 60-talet. Är en självklarhet numera.

Blev dock full i skratt då jag såg en insändare i dagens ortstidning. Skribenten förfasade sig över att flera på födelsedagsfirandet av Viktoria sagt ”du, dig, din” åt Viktoria, vilket enligt skribenten anses vara en brist på respektfullhet!

Hahahaha!!

Viktoria äter, skiter och spyr precis som alla oss andra. Ska behandlas på samma sätt som andra! Med dureform, borde också vara med likhet inför lagen osv.

Du-reformen ska vara en självklarhet för oss alla!!!

Får gåshud då jag ibland hör butiksanställda säger t ex ”önskar ni något mer” till en kund! Kan dom inte prata rent egentligen? Skulle jag få den frågan så hoppas jag att jag finner mig snabbt och frågar ”ser du dubbelt, eller”.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Du-reformen

 1. Gun-San skriver:

  Den reformen minns jag mycket väl, det var samma år som jag flyttade till Sverige 1967 det var Bror Rexed som genomförde den.
  Tyckte det var jättesvårt att dua alla i början, äldre människor, läkarna på jobbet, det var så ovant. Men idag reagerar jag precis som du vill inte bli niad😄

  • surridurr skriver:

   Fniss jag hade just lärt mig att man skulle titulera lärare som fröken och magistern! Ja nog är de så mycket bättre med du-reformen. Och nu tack vare dug Gun-San så vet jag också att det var 1967 den infördes. Tror inte skribenten i den tidningen jag läste kände till detta!
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s