Inget är sig likt innan…..som efter

Dvs innan och efter ett utmattningssyndrom.

Innan
Tyvärr har jag aldrig varit en duktig person i köket. Men tvingats, av olika omständigheter att lära mig.

Började lära mig lite till slut. Hahaha, kan själv!

Klarade att alldeles själv åstadkomma familje- och/eller kompismiddagar på egen hand. Fast jag jobbade heltid, var barnvakt ofta, hade delvis delar av familjen boende hemma hos mig ett halvår i taget. Lärde mig alltså att laga vissa maträtter så det blev bra!

Kompismiddagarna var väldigt välstrukturerade, så att allt fungerade perfekt. Självklart ingen disk framme någonstans. Diskmaskinen tom innan, och kördes på natten så det var rent på morgonen. Dukat snyggt innan kompisarna kom. Avdukning mellan rätterna fungerade perfekt – absolut ingen disk framme, utan allt inne i diskmaskinen.

Allt det klarade jag. Möjligtvis kunde diskbänken vara fyllt med tomma glas då gästerna tog sig hemåt framåt småtimmarna. Men då var å andra sidan den fyllda diskmaskinen redan diskad och klar, så att jag morgonen efter kunde bara tömma maskinen, plocka in glasen så var allt rent igen. Men det var då det!

Senare blev diskbänken fylld med disk så fort jag bjöd på något. Pga dålig organisation. Rena mardrömmen morgonen efter då jag klev in i köket!

Då hade utmattningssyndromet börjat komma smygande. När det kommit i full kraft hade jag för länge sen slutat tacka ja till att komma till kompisarna, och bjöd absolut inte hem dem längre. Inte ens min egen familj. Dammråttorna for utmed golven. Tvätthögarna var enorma. Till och med så illa att det hände jag skakade av några kläder från smutstvätthögen, tog ut på balkongen för att använda dagen efter. Kunde tom känna mig smutsig/i behov av dusch innan nästa dags jobb…….men varken tid eller ork fanns. Raggardusch. Fy fasen!

Påminnelse och tom inkassokrav på obetalda fakturor kom pga att jag inte ens orkade/hade tid att betala fakturor.

Det är så fruktansvärt nedvärderande att hamna i en sån situation.

Samma sak på jobbet. Hann aldrig ta mig tid att sätta mig in i nyheter. Visste knappt vad det var för veckodag, datum eller ens år. Orkade inte bry mig om min egen hälsa. När det var som värst måste jag tänka efter en stund för att kunna svara på hur många barnbarn jag har, samt deras ålder.

Att jag sade upp mig från jobbet vid årsskiftet 2018/2019. Var det absolut bästa jag gjort. Trots en försämrad ekonomi.

Jag fick livet tillbaka, sakta men säkert!!

Njuter av att umgås med familjen igen. Har med hjälp av syrran lyckats arrangera familjemiddagar. Underbart umgänge med barnbarnen igen. Med övernattningar, och jag har koll på hur många barnbarn jag har och deras ålder. Syrran hjälper fortfarande till telefonledes, då jag bjuder på middag för kärnfamiljen och/eller kompisar, kommer med förslag på enkla maträtter osv.

Äntligen ett anständigt liv igen!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s