Pratare och pratare

Tänker här på åtets sommarpratare. Som vanligt lyssnar jag på dem lite efteråt. Men idag har jag kommit ikapp.

Inspirerad av bloggvännen Ingrid har jag försökt mig på att rangordna dem enligt mitt tycke och smak. Jag har värderat dem efter pratet – inte musiken.

 1. Stina Wolter
 2. Anne Svedrup Thygeson
 3. Emma Frans
 4. Jonas Gardell
 5. Britta Markatt – Labb
 6. Madeleine In Hwa Björk
 7. Fares Fares
 8. Hamid Zafar
 9. Mats Sandberg

Så finns det ett antal pratare som jag inte orkat lyssna klart på.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Pratare och pratare

 1. Ingrid skriver:

  Jag lyssnar sällan i efterhand, men din 6:a är jag nyfiken på, så henne ska jag nog ge mig på någon dag när jag inte har något annat för mig.
  Kram, Ingrid

  • surridurr skriver:

   Hon var intressant att lyssna på, iaf efter att hon fått prata på en kvart utan att min intresseflagga höjdes. Hon är socionom. Och tar upp hur det gått till vid adoption och en undran över hur många gånger det kanske inte gått till på ett rätt sätt?? Mycket intressant.

   • Ingrid skriver:

    Min mamma var adopterad. Det var ett trauma för henne som följde henne hela livet och blev värre och värre med åren.

   • surridurr skriver:

    Otäckt om det inte alltid går korrekt till vid adoptioner.
    Väldigt tråkigt att vara adopterad som blir ett trauma. Hur gammal var din mamma då hon adopterades? Hamnade hon i en bra familj?
    Kram

   • Ingrid skriver:

    Hon var först bara sommarbarn hos en familj, men blev sedan adopterad av den familjen.
    Hon var så söt som barn och liten och nätt och hennes adoptivmamma behandlade henne som en lite docka att visa upp, men någon kärlek fick hon inte. Däremot var hennes adoptivpappa en fin och kärleksfull man, som tur var.
    Hon fick i och för sig en bra familj, men kom aldrig över att hennes föräldrar valde att adoptera bort henne. Det gjorde det säkert för att hon skulle få ett bättre liv än de kunde ge henne, men det kunde hon inte inse.
    Hon hade en biologisk bror som följde vad som hände henne i livet och som senare kontaktade henne och det tog hon väldigt illa upp. Min syster Kerstin har haft lite kontakt med hustrun till mammas biologiska bror och vad jag har förstått saknade han sin lillasyster väldigt mycket.
    Föräldrar gör så gott de kan för att barnen ska få det bra, men ibland blir det fel i alla fall.
    Kram
    Kram

   • surridurr skriver:

    Så fruktansvärt tragiskt med alla dessa misslyckade adoptioner. Av historien måste vi lära oss av dessa tragedier. Iblnd är det kanske bättre att bo kvar i en icke perfekt familj, men få kärleken.
    Som fosterförälder har jag också sett andra avarter……där barnen till varje pris ska bo kvar hos biologiska föräldrar…..och de får misslyckas om och om igen hur många gånger som helst, tills barnen är helt skadade och då ska stå pall för att rivas upp från allt de känner till för att hamna hos en ny, utvald familj.
    Ja det här är svåra men mycket viktiga frågor

 2. Anki skriver:

  Jag brukar försöka lyssna på … långt ifrån alla, men ganska många i alla fall – oftast i efterhand, men i år har det inte blivit tid över – eller om intresset varit lågt … I alla fall så har även jag Stina W. Jonas Gardell och Anne Svedrup Thygeson som mina tre favoriter hittills. Fares Fares finns också på min lista 🙂
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s