Silverfisk och avloppsproblem

Innan stambytet här hade jag problem med fukt i duschrummet och silverfisk inne på gästtoan.

Silverfisken sprayade jag med toadoftspray till de dog. Var sällan mer än två silverfiskar åt gången. Jag såg också från vilket mikroskopiskt hål de kom. Och sprayade med doftspray där också.

Silverfiskarna dog. Men återkom då och då, varpå min procedur upprepades. Inga problem för mig. Behövde inte ta hit Anticimex.

Efter stambytet är det problemet försvunnet trodde jag. Allt utrotat. Allt igenbyggt igen med adekvata material tänkte jag. Det var i februari som jag flyttade hem.

Kanske i mars/april jag upptäckte silverfiskar…….IGEN!!!! Hur fan är det möjligt? Stammarna bytta. Golv och väggar är utbytta, golv och väggar är nykaklade med tätningsskikt.

Likförbannat kommer det 1-2 silverfiskar då och då. Sprayar ihjäl dem med toaspray. Men tycker ändå att de ska ta mig f-n inte kunna ta sig in här igen????

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Silverfisk och avloppsproblem

 1. Anki skriver:

  Ser sällan silverfiskar här, men det förekommer … Jag klämmer ihjäl dem om jag kan. De är ju ganska harmlösa varelser, men lite äckliga … Googlade och hittade detta: https://skadedjursbutiken.se/k/silverfisk/silverfiskprodukter/

 2. Ama de casa skriver:

  Låter konstigt, men dom är ju små dom rackarna och verkar kunna tränga sig fram både här och där. Har sett nån enstaka hemma i vår lägenhet, men inte många.

 3. Ingrid skriver:

  Här på Odvalds har jag inte sett till dem, men på Stenstugu dök det upp en och annan på toaletten. Jag gjorde processen kort med dem, för jag trampade på dem. Lite äckligt kanske, men de dog i alla fall. Så var det frid ett tag tills det helt plötsligt dök upp en till. Det gjorde inte så mycket tycker jag!
  Konstigt att de fortfarande finns kvar hos dig trots allt byggande?
  Ha en fin måndag!
  Kram, Ingrid

  • surridurr skriver:

   Javisst är det konstigt. Det kommer inte många. På fem månader har jag två gånger upptäckt två silverfiskar. Jag har en doftsprayflaska stående inne på just den toan, sprayar dom ordentligt, då dör dom ordentligt och sen dammsuger jag upp dem.
   Inte hela världen, tycker bara det är märkligt att dom alls finns!
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s