Dråpligt……

Jag berättade för äldstesonen hur förvirrad hans mamma (jag) kan vara…..berättade att jag häromdagen blev helt förvirrad och började bli lite orolig för att semestern snart är slut. Men när är den slut nu igen? Jag kommer inte ihåg. Jamen när började semestern då…..kom inte heller ihåg.

Kaos uppe på hjärnkontoret.

Tänkte att jag måste börja leta reda på var mitt passerkort är, vilka koder jag har….kanske måste ringa till chefen och fråga när min semester är slut……….??????

Ågren som bara den, inte för jobbet utan såg bussar och tunnelbanor framför mig som går sönder, inte håller tiden, inte klarar vår, sommar, höst och vinter!

Och så kom jag på……..jag har ju slutat jobba! Jag sa upp mig från 1/1-19!!! Lyckorus!!

Sonen skrattade gott och talade om att det inte bara är han som har en smått förvirrad förälder, utan en kompis har det också.

Den kompisens föräldrar är båda pensionärer. Pappan sedan 3/1-19. Den här sommaren gjorde de som alla andra somrar……en Sverigeresa i tre veckor med husvagnen. Så kom de hem, tömde husvagnen i vanlig ordning, tog in och plockade upp packningen.

Tidigt morgonen efter vaknade pappan, tassade upp, då han gjort sig klar gick han ut och satte sig i bilen, och körde till sitt jobb!! Väl framme vid kontoret blev han irriterad över att hans passerkort inte fungerade längre. Men så kom någon ut från kontoret och då passade han på att gå in. Kom till receptionen inne på kontoret, där satt en tjej han inte kände igen. Han presenterade sig och talade om att han jobbar där. Tjejen berättade i sin tur att hon är vikarie och detta var första dagen för henne på jobbet.

Han gick vidare till sitt kontor och öppnade dörren till sitt rum och där sitter en helt främmande person!!!

Vad i helvete…….!!!!!!?????

Han tänker ”nämen vänta nu”……!!!

Hahaha, förstår så väl den där känslan.

Så trillar poletten ner….och han kommer på att han har ju gått i pension sedan mer än ett halvår sen!

Hahahahahaha……utan att ens känna den familjen gapskrattade jag och tänkte att det hade lika gärna kunnat vara jag. För att sonen inte skulle tro att det lika gärna kunde ha varit jag, sa jag att mitt hjärnkontor i alla fall redde upp situationen innan jag hann ringa till chefen, leta efter passerkort och åka iväg.

Det här paret brukade husvagnssemestra de tre sista veckorna på hans semester. Komma hem på söndagen, och på måndagsmorgonen är det jobb igen…….

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Dråpligt……

 1. Anki skriver:

  Oj! Nästan så man inte vet om man ska skratta eller gråta – snacka om förvirring!
  Kram

 2. Ama de casa skriver:

  Haha! Ja du, nog var det en rejäl förvirring det där 😀 Tur för dig att du visste att det fanns dom som kunde vara värre 😀 😀

 3. Ingrid skriver:

  Jag har varit pensionär i 17 år nu och jag är väldigt glad över att jag har semester året runt. Men jag drömmer fortfarande att jag jobbar och då hittar jag inte i lokalerna. Jag går och går, trappa upp och trappa ner och jag går ut och kommer inte in igen. Ibland slutar en trappa vid en vägg och jag kommer inte vidare och måste krypa in genom trånga gångar. Hemskt är det!
  Fast det var en bra och trivsam arbetsplats!
  Kram, Ingrid

  • surridurr skriver:

   Oj efter hela 17 år!!! Ruggig mardröm ju. För mig var det inte jobbet utan pendlandet som gjorde det omöjligt att fortsätta jobba. I mina mrdrömmar om jobbet så är det den så illa fungerande kollektivtrafiken som jagar mig…
   Kram

   • Ingrid skriver:

    Jag gick i pension när jag var 62 år. Min Åke var 13 år äldre än jag och han mådde inte bra av att gå ensam hemma hela dagarna. Det kostade i pension, men vi fick några fina år tillsammans, så det var det värt.
    Kram

   • surridurr skriver:

    Underbart. Det är du värd. Jag sa upp mig från jobbet vid 62 års ålder också.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s