Slappardag idag

Ganska grå dag där fullt av tunna moln täckte himlen. Vindstilla. Temperatur mellan 17-20 grader.

Runt 20:30 sken solen igen.

Nu lite om gårdagens årliga fest. Alltid så roligt och trevligt upplägg. Festen börjar alltid på eftermiddagen. Med rosé och babbel.

Sen blev det tipsrunda med 20 frågor som var uppsatta längs med deras tomt och en bit bort på grusvägen och tillbaka. Även det en årlig tradition. Vi delades upp i olika lag och gav oss iväg. Hade gärna hamnat i samma lag som de båda Bengtarna, varav den ena av dem är väldigt allmänkunnig, men så blev det inte. Men i mitt lag så visste vi att vi är väldigt bra på resonemang….så vi var helt säkra på att vinna genom att ha minst 18 rätt.

Sen var det middag. Doftade så gott. Både gasolgrillen i uteköket var igång, liksom kolgrillen med röktillbehör. Som vanligt bjöds det friskt på allt möjligt. Rökig kycklingfilé (kolgrill) hemgjord fransk potatisgratäng, hemgjord fransk potatisgratäng utan lök, vanlig kokt potatis. Rikligt med sallad (tack och lov utan dressing) och massor av geggor i olika skålar för de som ville ha. Allra först ett grillspett med hemplockad svamp, rödlök, succini mm. Spettet hoppade jag över. Vi bjöds på rött vin, vitt vin, rosé, starköl, alkoholfri öl, alkoholfritt vin, bubbelvatten till maten och under resten av kvällen.

Efter maten och undanplockning av all disk blev det kaffe/te och två sorters hemgjorda tårtor. Åter undanplockning av disk och fram med skålar med olika sorters chips samt med jordnötter.

Då fick vi sportfrågelag rätta varandras svar utefter att värdinnan läste upp de rätta svaret. Och jag hävdar å det bestämdaste att det lag som rättat mitt lags svar måste ha gjort något fel……för vi kom nästsist!!!! Kan inte vara möjligt! Frågorna var visserligen väldigt svåra men vi resonerade så klokt oss fram till rätt svar. Retade mig dock att vi hade såååå fel på en fråga där jag resonerade högt i mitt lag. Det handlade om vilket vatten som väger tyngst, ett kokande vatten, eller samma mängd vatten i fyra minusgrader eller detsamma i ännu kallare form. Jag tänkte att då vattnet kokar så far ju molekylerna upp i luften, medan de stannar kvar i det kalla/frysta vattnet. Alltså måste det kallaste vara det tyngsta. Det trodde mitt jag på (tyvärr).

Hahahaha!!!! Under rättningen anklagade vi också varandra för olika sorters fusk. I ett lag var de t ex en person mer än i övriga lag. Sånt där som hör till.

Vi flyttade så småningom in i den inglasade delen av altanen och lite senare på kvällen tändes lamporna och infravärmen därinne. Då kom ett spel fram. Sånt är alltid roligt. Vi delade upp oss i två olika lag. Spelet var ett frågespel, med en trave frågekort. På varje kort skulle motspelaren välja årtionde. Det kunde t ex vara 50-, 60-, 70- eller 80-tal de skulle välja mellan. Eller 50- till 00-tal. Eftersom jag inte lita på en del andras prokollförande (fniss) så var det jag som förde protokollet. Så klart det laget jag var i vann! Hahahaha!!!!! Fusk? Nej,……inte mycket i alla fall. Hade missat göra ett streck och den misset var till mitt lags nackdel. Ändå vann vi STORSLAGET över det andra laget med hela ETT POÄNG!!!!!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Slappardag idag

  1. Anki skriver:

    Verkar som en lyckad dag! 🙂 Goda vänner och god mat och dryck … kan inte bli annat än bra!
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s