Friden är slut!

Varje sommar ler hela huset där jag bor, under några veckor, då Dårpippin är borta.

Det är soligt. Grannarna är glada (lättade?). Det är frid. Inget som helst tjafs. Den här friden njuter vi av varje sommar i juli. Inte koll på om det är 3 eller 4 veckor.

Vi grannar pratar med varandra. Kommenterar att det är såååå skönt att slippa DP ett tag. Sedan inte en sekunds ägnande åt den gubbjäveln mer.

Man kan vistas utomhus. Sitta i våra trädgårdssoffor. Fika, prata och umgås med varandra.

Så kommer mörkret helt plötsligt:

Oh no….he is back!!!

Gubbslemmet åker till Tyskland varje år. Hans fru, som endast är ett bihang till honom, kommer därifrån.

Fniss, finns dom som säger då han är borta ”han är väl i tyskland och marscherar”. Elakt förtal såklart. Men han är verkligen en plåga för de flesta av oss. Inte minst styrelsen.

Han tycks veta exakt vilka regler som finns för att göra sig av med en bostadsrättsinnehavare. Det är svårt nog att avvisa en hyresgsäst. Betydligt svårare med en bostadsrättsinnehavare. Det krävs ett visst antal rättelseanmaningar inom en viss period för att ens komma i närheten av att vräka en bostadsrättsinnehavare. På förra stället där han bodde nådde de nästan den gränsen……..då köpte han dessvärre en lägenhet här. Han vet reglerna. Hur svårt det än kan vara för honom så håller han sig inom reglerna för att inte kunna bli vräkt.

Men han är en plåga för oss alla, liksom vi säkerligen är för honom. Han är ju psykiskt sjuk, ingen frisk person kan beteé sig så illa som han gör. Han är en liten skit. Livrädd att vara annat än artig/vänlig emot män som är längre än honom själv, dvs de flesta.

Är männen skrupliga åldringar ger han sig gärna på dem trots sin litenhet. Han hatar kvinnor. Det visar han öppet för de som är ensamstående. Han skulle aldrig våga visa detsamma för någon kvinna som bor ihop med en man. Han hatar också barn. Vågar han så klart visa enbart mot de barn som har ensamstående mödrar. Han hatar även hudar/katter med samma beteénde som emot barn.

När han och hans fru prommenerar går hon alltid med sänkt huvud någon meter efter honom. Hon tittar i backen och hejar inte på någon granne.

Bilen putsas och tvättas flera gånger om dagen, men används aldrig utom till Tysklandsresan och kanske en enstaka liten tur till. Då frår frun lov att åka med. Då hon kliver ur bilen skyndar han och hämtar dammsugaren för att dammsuga hela sätet, och lite till, där hon har suttit.

TVÄTTSTUGAN

En gång beskte han styrelsen, tvärarg för att tvätt hade stulits ut torkrummet. Det som var stulet var hustruns ”exklusiva underkläder”. Inget annat. Antingen så måste det vara inbrott, vilket det inte var. Eller så är det någon med nyckel. Nyckel har alla vi bostadsrättsinnehavare. Inget har stulits varken före eller efter den här händelsen.

MIN TEORI

Jag vet inte, men jag tror, att det var den stackars hunsade hustrun som avskydde de exklusiv underkläder han köpt till henne så hon kastade dem i en soptunna.

OM DÅRPIPPIN

Fy fan vilket jäkla äckel. Och den lille skiten som tror han kan dominera kvinnor är livrädd för min dotter och hennes hund. Hahahahaha!! Förre ordföranden i föreningen tycker det är skitbra att hon ”skrämmer skiten” ur honom. Under flera år följde jag med ensamstående kvinnor till tvättstugan för att de tyckte det var läskigt att vara där själva. Då var jag inte det minste rädd, snarare arg och beredd till försvar. Då hände inget. Åren går och det är psykiskt terror. Som att han sitter, tyst i mörkret utanför min dörr och lyssnar vad jag har för mig. Han ringer gärna på dörren mellan kl 4-5 på morgonen och tassar snabbt in till sig. Han skyfflar snö in på min p-plats. Han skäller i ett tillstånd jag inte sett hos någon annan….han är kritvit, tuggar fradgar och skäller…….! Han anmäler mig till styrelsen för att rasta hund inom området, vilket är helt osant. Han klämmer med flit mitt barnbarn (beräknande) i porten, och frvinner snabbt upp för trapporna då mitt barnbarn gallskriker efter att ha blivit klämd i porten

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Friden är slut!

  1. Anki skriver:

    Trist att DP är hemma igen … Hopplöst fall!
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s