Hur man än vänder sig…….så här sommartid……

För mig närmast…. östkusten.

Då är det giftiga alger. Som i år också kryddats av ett orenat toaavfall på 180 kubik som runnit ut i vattnet av ”misstag”. Badförbud. Folk badar ändå!?….

Så har kommunen missat att följa upp ett avlopp som inte fungerade…..i 13 års tid! Vilket inneburit att ett av kommunens populära havsbad fått badförbud. Kommunen svarar med att det egentligen inte är det knasiga avloppet som orsakat badförbudet, utan att det är för mycket fågelskit i vattnet, som gör att provsvaren säger det är otjänligt badvatten.

Skit! Det är precis vad det är. Blir arg då vi inte ens ute i skärgården kan bada! Det som händer nu är inte försyndelser från de senaste åren, utan troligen från 20-30 år tillbaka i tiden.

Förr riskerade skärgårdsbefolkning att dö av drunkning. Nu ökar simokunnigheten igen. Men kanske det snart inte längre är simokunnigheten som hotar, utan gifterna…….?

Västkusten är såklart också drabbat av alla miljögifter. Och så har de bruna maneterna som förr var ovanliga, kommit mer och mer. Det är mycket smärtsamma och kan skada. Även här troligen 20 eller fler års inaktivitet.

Sjöbad då?

Grumligt vatten som ibland luktar illa. Alger.

Hahahahaha……..nu har jag vräkt ur mig mycket negativitet. Såklart det fortfarande går att bada på vissa ställen i havet, där algerna inte trängt in. Såklart det finns badsjöar utan alger. Men trist då antalet badplatser minska pga utsläpp orsakat av människor!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Hur man än vänder sig…….så här sommartid……

 1. Anki skriver:

  Skrämmande nonchalans från berörda! Skylla på fågelskit! Folkskit är nog mycket värre … + allt annat skit som släpps ut i avloppen!
  Alla barn måste lära sig simma … jag tycker det är föräldrarnas skyldighet att se till att de lär sig tidigt – redan innan de börjar skolan! Visst, det kostar lite, men måste vara en högprioriterad utgift!
  Kram

  • surridurr skriver:

   Ja men jag tycker att vi ska återinföra de gratis simskolor som fanns när mina barn var små. Och jag tycker också kommunen ska återgå till regeln med simundervisning i skolans regi också. Simkunnigheten ska vara en rättighet för alla, oavsett om föräldrarna ordnar det eller inte. Simundervisning ute på badplatserna är bra men föräldrar utan bil kan inte ta sig dit. Det finns också föräldrar som inte är simkunniga.
   Kram

   • Anki skriver:

    Jag håller med dig att det allra bästa är om det är gratis, men ändå är det föräldrarnas förbaskade skyldighet att se till att barnen lär sig! Var än simundervisningen sker, så måste ju barnen dit på något vis … så det är ju bra om det finns möjlighet på fler platser än på just badplatser ute på landet. Att de sen får mer simundervisning i skolan är väl OK, men barnen bör lära sig ännu tidigare …
    Om föräldrarna drar ner på chips, cigaretter och biobesök några gånger så fixar de det – ja nu var jag elak!
    Visst – många vuxna kan inte simma, men barnen bör få lära sig.
    Kram

   • surridurr skriver:

    Javisst så är det, men de barnen som inte får möjlighet för att de saknar bil, för att regelbundna badhusbesök blir för dyrt – dom barnen ska inte straffas genom okunnighet att simma. Förr hade vi här i kommunen massor av simskolor på somrarna eftersom kommunen är stor och det finns massor av badplatser. Men kommunen skulle kunna ha en gratis badbåt ett par gånger under dagen från stan till något badställe där det finns simundervisning. Och/eller buss som går ngra gånger per dag till ett badställe med simundervisning. Men nu har man inget.
    Tyvärr har det väl alltid funnits barn som drabbas på olika sätt pga föräldrars dåliga ekonomi, engagemang osv. De rikaste av landets rika har blivit alltmer rika. Men barnfattigdomen ökar. Och på fler och fler håll drar kommunerna ner på just sånt som kan vara bra för just dessa barn och ja, barn överhuvudtaget. Så illa behöver vi inte ha det tycker jag. Vuxna som inte kan simma kan inte heller lära sina barn att simma, så även dom barnen är i behov av simundervisning.
    Kram

   • Anki skriver:

    OK …
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s