Snart mormor……. kommer jag Laktritskillen hem

Alltså mormor, du anar inte så mycket som händer här hela tiden. Har hört att allt det här som händer kallas för semester.

Min storasyster är faktiskt ganska juste. Ibland leker hon med mig och det tycker jag är väldigt snällt.

Ännu snällare är det då hon tillåter mig att äta upp hennes matrester som inte vill ha. För varför ska man spara på matrester? Finns ju ingen anledning.

Det har hänt så mycket!

Jag har bott i ett annat slags hus där vi allihop sover tillsammans på golvet tillsammans. Sånt gillar jag. Det kallas för tält.

En sån här kompis bor under husses altan.

Det är nog lite fel på den för den är liksom inte som alla andra voffisar. Luktar inte ens lika! Inte så bra på att leka, jaga bollar heller.

Så finns det en granne till husse och hon är mycket roligare. Henne kan man leka med. Dessutom både klappar hon och kliar på mig. Ibland lagar hon köttbullar. Hon säger att för många sådana inte är så bra för mig att äta, men jag får några stycken. Dom är jättesmaskiga så det måste vara någon konstig vanföreställning hon har att jag inte ska äta för många sådana. Jaja, det är hon som bestämmer….så jag slafsar raskt i mig dom köttbullar jag får. Jag känner på doften när hon lagar mat. Då brukar jag gå in till henne och hälsa på.

Jag har nog inte helt och hållet förstått vad semester är. Men det är i alla fall det här:

Men det är liksom allt också. Köttbullar t ex. Men matte säger att semestern är slut. Hon tycker det är tråkigt.

-Men mormor, inte kan väl semester, köttbullar, bada och simma ta slut?

Matte säger vi ska åka hem i morgon. Då ska vi åka i såna där konstiga radhus som rör på sig. Det kallas tåg. Det är jag inte rädd för längre, för mormor jag har blivit stor och modig. Då kommer matte vilja att vi ska åka rakt upp i luften i ett trångt lite rum också. Det rummet kallas för hiss. Det är onaturligt. Eller så kan man åka i en skitläskig trappa som rör på sig!

Husse kommer först ett par dagar senare. Men han är en fegis. Han vågar inte åka dom där rörliga radhusen, hiss eller rulltrappor. Så han åker bil. Jag kanske ska försöka trösta honom med att han inte behöver vara rädd, han måste våga åka dom där rörliga radhusen. Har man tur finns det andra i samma radhus som tycker om att klia och klappa på en. Husse kanske också skulle gilla att bli kliad och klappad? Men jag kan förstå att han är skeptisk till det där lilla rörliga rummet som heter Hiss och till dom tar trapporna som bara rör på sig.

Mormor, när vi kommer hem till våran lya så längtar jag efter dig. Och jag längtar till din lya också. Tror jag måste skynda mig till din lya. Den är så spännande eftersom det brukar ligga voffisgodisar på lite olika ställen där.

-Mormor, vem är det egentligen som gömmer dom där godsakerna i din lya? Fast det gör inget – jag hjälper så gärna till och letar och äter upp dom där godsakerna. För där ska dom ju inte ligga och skräpa. Och vet du mormor…..jag hörde allt när matte och mormor pratade i den där lilla platta saken…….med varandra. Då var matte väldigt duktig för hon talade om för dig att hon tycker om kålpudding. Sånt behöver ju egentligen inte talas om för kålpudding äter ju ALLA! Tänker du mormor göra kålpudding snart? I så fall kommer jag gärna och hjälper till. För jag är världsbäst på det.

Allt som tappas/spills på golvet städar jag snabbt upp. Så om du ska göra kålpudding kommer jag gärna och hjälper till. Dessutom hjälper jag så gärna till att äta upp den också.

Och då kan vi ha lattjo lajbans genom att promenera massor. Måste sniffa in mig runt din lya igen nu så jag har koll på vilka som vistas däromkring.

Något annat konstigt är att matte säger hon måste jobba. Och jag hjälper henne på jobbet ibland. Men jag förstår inte riktigt vad jobba är? När jag är med henne på hennes jobb har jag roligt. Några som tydligen jobbar på samma jobb som matte blir överlyckliga då jag kommer, så jag rusar fram till dom och låter dom klia och klappa mig. En del är trötta och ligger mitt på dagen….då kliver jag upp i deras säng och ligger i den tillsammans…..och så blir jag klappad och kliad.

-Mormor blir du också klappad och kliad på ditt jobb och leker med dom som vill, ligger och sover i sängens tillsammans med dom som vill?

-Jösses mormor, vi ska ha hur kul som helst då jag kommer till dig

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Snart mormor……. kommer jag Laktritskillen hem

  1. Anki skriver:

    Härliga tankar och bilder från Lakritskillen!
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s