Bröllop på gång

Lite ovanligt i min ålder. Men vet å andra sidan att detta är vad min kompis önskat mest av allt i många år.

Lite annorlunda då det gäller ett par i närmare 70-årsåldern. Men absolut inget fel. Kompisens högsta dröm har alltid varit att bli gift. Därför glad för hennes skull.

Känns ändå konstigt!

Tack och lov borgerlig vigsel, utomhus. Inget kyrkligt inblandat. Vi inbjudna kan se det hela. Därefter något slags tilltugg. Är det då vi ska ge presenterna?

Sedan ett par mil därifrån, och ett antal timmar senare är bröllopsfesten, då endast för inbjudna. Är det då/hur vi ska ge presenterna? Bordsplacering? Eller kommer jag och kompisen kunna sitta nära varandra?

Vi är ett kompisgäng på fyra personer sedan barnsben. En av oss, samt jag var utkastade i kylan. Den tredje såg det och led av det. Så blev en av oss och så småningom även jag bjuden. Har trots den dåliga stilen tackat ja.

Vi går väl dit och stannar så länge vi/jag vill! Och jodå, jag ska INTE vara smörig, men inte heller vara avog. Ska såklart hälsa så mycket från den enda av de fyras gäng som inte blev bjuden.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Bröllop på gång

 1. Anki skriver:

  Bättre sent än aldrig! Har man bott tillsammans och vill att ens partner ska vara den som ärver, så är det bäst att vara gift och då är det bra att komma till skott.
  Min mor var sambo i 20 år med en man och när han dog blev hon av med allt. Plus att hon beskylldes för att ha stulit saker!
  Kram

  • surridurr skriver:

   Fy fasen. Visst kan man gifta sig även som äldre. Man kan också skriva testamente för att undvika att en sambo blir lottlös efter dödsfall.
   Kram

   • Anki skriver:

    Sant! I mammas fall så var testamentet skrivet, men blivit liggande … man tror ju inte det ska vara så bråttom …
    Kram

   • surridurr skriver:

    Tragiskt. Vilket hemsk situation hon hamnade i. Nu är det väldigt vanligt att sambos bokar en tid hos bankjurist och skriver samboavtal. Eller så kan man också göra som mr X och jag gjorde. Borglig vigsel i smyg. Om man inte vill ha ett kyrkobröllop förstås.

   • Anki skriver:

    Detta hände för 40 år sedan …
    Vi är också borgerligt gifta … utan ståhej – en månad innan andre sonen föddes och jag var jättesjuk …

   • surridurr skriver:

    Vad trist att vara sjuk då ni gifte er. Jag var också gravid då vi gifte oss. På den tiden var det så knäppt……om jag skulle ha dött då barnet var fött så skulle inte pappan automatiskt få ensam vårdnad om barnet om man inte var gift. Det var orsaken till att vi gifte oss.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s