Lakritskillen rapporterar

Nu mormor ska du få höra,…..

Jag har badat och simmat massor under den här semestern. Så mycket att det blev som ett eksem i ena örat. Det borde räcka tycker jag. Men det tycker inte matte. Och det är ju matte som bestämmer. Så hon häller i några droppar i öronen som gör att det killas så jag nästan inte står ut.

-Mormor, kanske du kan tala om för matte att hon inte ska göra så att det killar så i öronen?

-En annan sak mormor……det har ju liksom blivit en sorts husse som tillkommit i våran flock. Är inte det konstigt? Han har med sig några valpar också. Fattade snabbt att det är matte som bestämmer i stora flocken, och det var bra.

Men så tyckte jag att den dära………hussen……började bestämma lite……. Pinsamt kanske, men mormor, jag gillar den där hussen. Det gör jag. Men han har också med sig ett par valpar. Det är inte mattes valpar. Det har jag förstått.

Hans valpar kan väl inte få göra hur som helst, eller? Nu vet jag att hans valpar får det…..ända till matte säger till. Eftersom jag hoppade upp på en av valparna för att ”skoja” och tala om att nu måste du lugna dig……till matte talade om att det är JAG som ska lugna mig!!!!. Skulle ju bara tala om för den valpen att hon inte får hoppa omkring med mattes valpar hur som helst.

Den här hussen som har kommit in i mitt liv tycker jag om. Blir glad då han leker med mig, badar tillsammans med mig och lagar mat åt mig. Men det är också min skyldighet att ta reda på vilka regler som gäller, eller hur….mormor?

Så när husse säger åt mig vissa saker brukar jag ibland kolla på matte för att få bekräftat att det är OK. Men eftersom jag fortfarande var lite osäker så måste jag ju ta reda på hur det egentligen är. Det kan man väl förstå?

Vid en lek hoppade jag upp på den här hussen…….bara för att det var kul att leka. Så skulle jag aldrig våga göra på matte. Lite spännande att testa om jag kan bestämma lite över husse kanske? Husse tog hjälp av matte. Och matte är the boss.

Attans……matte talade om att husse måste våga visa vem av oss som bestämmer. Och mormor, det gör ju han. Så när vi badade efter det så simmade jag ut till husse och krafsade på honom så att han till slut bar upp mig till den grunda stranden!

Och vet du mormor……nu tycker jag mer om min husse. Matte har lärt honom hur han som husse ska göra.

Sånt kan ju inte vare sig jag eller min nya husse veta innan matte har visat hur det ska vara!. Nu har matte visat det och jag tror att husse också har förstått. Vi kommer snart till dig mormor. Snälla……då kan vi väl leka den där roliga leken vi alltid gör hos dig…..då jag ska sniffleta efter godsaker som du mormor har gömt?

-Mormor, jag älskar verkligen dig och min matte!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Lakritskillen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s