Ärtsoppedagen

Någon ärtsoppa ska det inte bli här idag, det väntar jag med till lite längre fram emot hösten.

Det godaste ärtsoppan är hemlagad vegetarisk, tycker jag. Hmmmm nu blev jag nästan sugen på det, men blir inget av med det i alla fall, eftersom ärtorna måste ligga i blöt i många timmar först.

Idag har det varit lite mulet nästan hela dagen. Rätt som det var small det till riktigt rejält. Åska alltså. Men det blev bara en smäll. Konstigt med åska utan regn, tänkte jag. Hann bara tänka tanken så fullkomligt spöregnade det. När var jag med om det senast? Gick ut på balkongen och njöt av att det så välbehövliga regnet kom. Spöregnet varade i två minuter, sen var det över. Hade varit bra om det regnat en timme i alla fall.

Som alltid efter regn så känns luften så ren och klar. Graderna har under dagen pendlat mellan 17 och 19 grader. Och nu ser solen ut att bli synlig igen.

Idag har jag fått hem mina varor också. Väldigt smidigt att handla online. Har tagit fram kycklingfärs ur frysen. Är dock inte så säker på att jag har lust att göra i ordning något. Vet att jag SKA äta mat varje dag. Men inte så lätt då jag inte vill ha något…….väntar väl en timme till och då kanske jag. Vill äta mat?

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ärtsoppedagen

 1. Anki skriver:

  Ingen ärtsoppa här heller – får vänta tills hösten kommer … men jag vill nog ha fläsk i min … och senap till 🙂
  Här blev det kokt kyckling med potatis och en god örtsås med dill, persilja och basilika … 🙂
  Kram

  • surridurr skriver:

   Åh det låter gott. Var det en el kyckling ni kokade eller delar av kyckling? Alltid nyfiken på sådan mat som jag gillar, som andra lagar, för att kanske härma!
   Jag bestämde mig tyvärr för att jag inte orkar äta någon mat idag. Frukost i morse samt ett par frukter på eftermiddagen. Och jag är verkligen proppmätt. Dumt! Om det regnar på dagen i morgon också kan jag tänka mig att jag kommer laga lite mat. Bekvämt att ha lite färdiglagade måltider i frysen. Tror jag ska laga kålpudding på kycklingfärs då!
   Kram

   • Anki skriver:

    Köper nästan bara hel kyckling … blir mycket godare – och kokar man den i bitar så går det fort och bra …
    Kålpudding på kycklingfärs går säkert lika bra som med annan färs 🙂
    Du ska ju inte fuska med maten!
    Kram

   • surridurr skriver:

    Hittade faktiskt recept på nätet med kålpudding på kycklingfärs. Hoppas nästan på en regnig dag så jag får lust att laga lite mat till matlådor. Anki, du har så rätt….. ska verkligen inte fuska med maten. Men svårt när jag bara inte vill äta!! Ska nog börja med att laga mat i väldigt små portioner. Blir kanske lättare att äta då.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s