Begravning

En nära vän skulle begravas efter en hemsk sjukdom.

När jag lärde känna henne hade hon smärtor i nacke och rygg. Liksom så många andra. Då vi lärde känna varandra kom det fram att hon haft en cancer som strålades bort. Men hade fortfarande smärtor i nacken/ryggen.

Vi ”dravlade ” med detta i över ett år, utan att jag fattade hur allvarligt det kunde vara……i en idiotiskt övertro om hur vården håller koll på sina patienter.

Vet inte vad det är som gör det, jag har ingen kompetens om sjukvård, men helt plötsligt kom hon gärna i smyg till mig, beskrev vilka smärtor hon hade och att hon tidigare haft cancer och att hon var rädd. Hon var livrädd.

Till slut pratade jag med en kompis (sjuksköterska) som tog det på allvar och kollade läget med sjukvården. Då jag råkade nämna att hon haft bröstcancer satte det fart. Min kompis ordnade så att kompisen snabbt fick komma på koll. Och att det ansågs att allt, precis allt gått helt fel i hennes fall som skulle kunna anmälas.

Den tidigare cancern var inte kurerad utan spred sig vidare.

Vännen var dessvärre utom räddning.

Vilket var fruktansvärt. Vi hade ju hunnit bli nära vänner. Jag var med henne i hela sjukdomsförloppet.

Så dog hon.

Begravning i kalla mars. Jag var sjuk i min vaskulit.

Smällkalla mars. För att jag alls skulle kunna vara ute blev det tofflor, kortkjol…..för att inte smärta benen, tshirt av samma skäl, fast armarna. Så åkte jag tillsammans med en annan kompis till begravningen. Den begravningen ville jag till varje pris vara med om för att hedra henne.

Alla andra kom i varma rockar, halsdukar, vantar, termobyxor, vantar och kängor.

Jag kan intyga att jag led alla möjliga smärtor för att kunna vara med på kompisens begravning.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s