Reflektion

Gluttat på TV ikväll.

Sommar med Ernst. Dom programmen vill jag alltid se. Men måste ändå medge att ibland…….är det väldigt konstiga saker som jag absolut inte vill ha. I kvällens program var det gräslamps-skärmen.

Det gjutna betongfatet däremot blev skitsnyggt. Hade jag bott kvar i huset skulle jag gärna vilja ha det fatet/skålen på brunnslocket. Likaså stukaturtaklisterna. Vill ha!!!! Sänggaveln blev jättefin, men skulle ändå inte vilja ha den. Lättare att damma av en gavel i t ex trä.

Angående klimatmålet så krävs det att vi minskar väldigt mycket på köttkonsumtionen. Den behöver halveras. Jag funderar över om det inte skulle vara smart med momsskillnader på olika varor vi köper i affären. T ex en högre moms på godis, läsk, chips och liknande varor och istället minska momsen på nyttiga, klimatsmarta livsmedel. Höjd skatt på kött. Allra helst på importerat kött. Önskar också det ska kosta oerhört mycket (eller förbjudas) att ha sojabönsfoder till boskapen, om det kommer från skövlade regnskogar där sojabönor odlas. Det ska INTE löna sig att skövla de livsviktiga regnskogarna för att vi ska göda alldeles för mycket boskap för rika i-länningar.

Så kan momsen sänkas på våra inhemska grönsaker/rotfrukter.

Både av hälsoskäl, miljöskäl som av rättviseskäl är det viktigt att minska på köttätandet, äta lite mer vegetariskt och närproducerad mat.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Reflektion

 1. Anki skriver:

  Hm … om Ernst tycker jag inte! Vet faktiskt inte riktigt varför, men jag får obehagsrysningar av att se honom …
  Intressanta tankar där ang. maten och klimatet.
  Kram

 2. Ama de casa skriver:

  Jag tittar också på Ernst. Han är verkligen mångsidig med det han gör, men det går verkligen upp och ned i resultatet av hans pyssel. Gårdagens gräslampa var verkligen gräslig! Sen blir jag nervös av att han alltid ska ha en massa brinnande ljus i närheten av trä och annat lättantändligt material. Igår hade han ett ljus bakom ryggen i sin ”verkstad” och det brann kusligt nära en trästolpe…

  Men vad är det för en underlig blomma du visar på bild här i inlägget? 😉

  • surridurr skriver:

   Hahahahaha…..jag gräslampan blev verkligen gräslig. Ja det där med levande ljusen har jag ofta tänkt att så där skulle jag aldrig våga göra.
   Vad det är för blomma? Inte en susning. Fotad på ett ställe där man har ordnat några rabatter kring ett gammalt torp, där de ska vara sådant som var vanligt på 30-talet. Vi var ju inte födda då, du och jag så det är väl inte så underligt att vi inte vet vad det är? Men jag vet i alla fall att det inte är blåsippa, gullviva eller liljekonvalj. Ser inte riktigt heller ut som maskros eller solros!?
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s