Hög volym……

Har ni ibland ett behov av att spela musik på riktigt hög volym??

Det har jag. Mig veterligt tror jag inte några av mina jämnåriga kompisar har samma behov. Ibland när jag städar vrider jag på volymen ordentligt. Ljud som hörs från grannar kommer från lägenheten ovanför eller under. Har någon gång frågat grannen, tillika kompisen, under mig om hon står ut när jag gör så. Hon tycker jag har bra musiksmak och har ingen möjlighet med spelare och högtalare vrida upp volymen…så hon passar på att digga om hon är hemma då jag får mina infall.

Det här kan man nog inte kalla för tåvickarmusik snarare rumpvickarmusik. Tja, det blir i alla fall roligare att städa då.

Nu har jag vridit upp musiken ganska högt…..får man väl inte göra så här sent. Men jag har ett antal gånger pratat med grannen över mig om hur det låter hos dom då de ibland sätter i gång och borrar efter kl 21 på kvällen. Samt deras barn som springer och hoppar fram och åter hela dagarna, och nu då jag antar att dom har semester fortsätter dessa dunsar till omkring 22:30. Det låter så illa och högt så att även grannen under mig tycker inte det går att stå ut med. Hon skojade med mig och frågade om jag är på väg ner för att hälsa på hos henne…..genom taket?

Så nu har jag inte det minsta dåliga samvetet att jag vridit upp volymen.

Några problem hade jag då jag flyttade hit då jag sålt huset.

Om man bor i lägenhet kan man inte dammsuga mitt i natten om man vill. Eller tvätta och torktumla mitt i natten. Eller vrida upp musikvolymen nästan max vad högtalarna tål. Hur ska jag klara det?

Nåja, dammsuga mitt i natten har jag inte så ofta lust att göra. Tvätta och torktumla däremot.

Vrider bara upp musikvolymen ordentligt någon gång ibland. Och inte alls lika högt som jag gjorde i huset. Så jag hade inte behövt ha sådan oro över det här.

Ofta, då vi bodde i huset, då mr X och jag kom hemkörande med bilen och tonårsbarnen redan var hemma hördes det ordentligt…..att de var hemma. Det hördes redan innan huset var inom synhåll. Då vi var framme vid huset hördes det vem av tonåringarna det var som var hemma, på musikvalet. Dom hade samma behov som jag, att ibland kräma på ordentligt! Tror nästan att hela huset vibrerade av ljudvolymen.

Åtminstone ett av barnen har kvar samma behov som jag……att ha musiken på i riktigt hög volym. Ärftligt alltså?

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hög volym……

 1. Anki skriver:

  Det där med hög musikvolym är inte min grej riktigt – är nästan allergisk mot det! Men smaken är som baken … 😊 Har inte DP några synpunkter på ljudnivån? Eller bor han tillräckligt långt ifrån din lägenhet?
  Kram

  • surridurr skriver:

   Konstigt nog är det väldigt ljudisolerat åt sidorna här. Det är lägenheter över och under det hörs ljud ifrån. DP:n bor på samma våning som mig. Så vi hör inte varandra.
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s