Tio i topp

Oftast lyssnar jag på sommarpratarna efteråt på playradio. Då väljer jag oftast den förkortade varianten. Dvs där bara en snutt av låtarna spelas upp. På så sätt kan man hinna höra flera program.

Men den här sommaren, min första sommar då jag inte har någon semester utan är ledig på heltid. Så varför måste jag ha så bråttom att hinna med så många program som möjligt? Ingen aning!

Så idag avverkade jag två sommarpratare i full programlängd. Har man tur så har sommarprataren valt ”tåvickar-musik”. Hahahaha, ett härligt ord ”tåvickare”. Det lärde jag mig av bloggvännen Ingrid.

Först lyssnade jag på Björn Frantzén. Det var ett sommarprat som det var intressant att lyssna på. Musiken var tåvickarvänlig! Bloggvännen Ingrid har en lista på de fem bästa sommarpratarna. Jag tycker det blir alldeles frs svårt att begränsa sig till fem. Så jag vill påstå att den här sommarprataren hamnade på min tio i topplista.

Sen lyssnade jag på Anna Rosling Rönnlund. Det var riktigt intressant att lyssna på henne. Hon skulle kanske hamna på min fem i topplista om jag haft en sådan. Men musiken passade mig inte så bra. Endast en och annan tåvickarlåt. Sammantaget snack (++++++) och musiken (—-) så hamnar hon i alla fall på min tio i topplista.

Så nu är jag klar med mina juli-pratare.

Bortsett från min tio-i-topp-lista så tycker jag alltid det är upplyftande då någon kommer på nya bra-iga ord som kan användas!

Apropå Tio i topp……..minns ni det radioprogrammet? Yngre bloggvänner kanske inte gör det. Men jag minns det. Inte så säker på att alla jämåriga med mig minns det. Men har man en storasyster så lär man sig snabbt vad det är för musik som gäller. Och då lyssnade man på Tio i topp. Även på Kvällstoppen då det kom. Samt att man flyttade runt på radion i bostaden och riktade antennen så att det skulle gå att så bra som möjligt lyssna på Radio Luxemburg. Det var tåvickar-program på den tiden!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s