Vilket/vilka äckel-päckelgrejer/läskiga händelser har du varit med om?

I 13-årsåldern var jag med om att hjälpa till att restaurera ett gammalt sedan många år nedlagd ladugård till att bli ett fungerande stall för en ridskola i stan. Helt galet hur vi hästtjejer oavlönade slet med tungt arbete. Nåväl, till slut var de första hästarna på plats. Dock inget vatten indraget till stallet eftersom ridskolan behövde kommunens ekonomiska hjälp till det. Men kommunen hänvisade till att vi skulle använda den gammeldags pumpen ute på gården till vatten åt hästarna. Tungarbetat då vi tjejer skulle bära in alla hinkar med vatten åt hästarna.

Under upprustningens gång kom en man från miljö/hälsoskyddskontoret för att granska att spiltor, boxar var i rätt storlek, att hö och halm förvarades på bra sätt osv. Den gubben råkade också vara pappa till en av oss stalltjejer. En dag då han kom dit på oanmält besök stod jag ute i manegen där vattenpumpen fanns och pumpade upp vatten i hinkar. Han stannade till bredvid mig först och pratade lite. Jag hade två hinkar att fylla. Så han erbjöd sig att stanna till jag pumpat upp vattnet i båda hinkarna så skulle han bära in dom åt mig.

Så tittade han ner i vattnet i hinken. Det fanns liksom konstiga bitar samt hår i vattnet. Den här gången lite mer än det brukar vara. Han såg alldeles förskräckt ut och frågade ”vad är det där för slamsor”? Det visste jag ju inte. Men jag visste att kommunen hade sagt att det duger utmärkt med vatten från den brunnen till hästarna. Han förbjöd oss genast att använda vattenpumpen. Han ordnade så att det kom någon slags tank där vi skulle hämta vatten åt hästarna tills vidare.

Det visade sig att det i pumpvattnet var slamsor från döda råttor!!!!

Nu som vuxen förstår jag ju att det var en dundertabbe av kommunen som hänvisat oss att använda vattenpumpen! Vattenpumpen togs genast bort för att den inte skulle kunna användas igen. Lite synd att den inte kunde placeras någon annan stans utan funktion på annat sätt än att se fin ut. Och nu beviljades stallet att få kommunalt vatten indraget.

En läskig händelse är något jag redan berättat om på bloggen då vi som ungdomar skulle fira midsommar ute på en ö, och båten sjönk

Nu vill jag att du berättar om något läskigt/äckelpäckel!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Vilket/vilka äckel-päckelgrejer/läskiga händelser har du varit med om?

 1. Ingrid skriver:

  Visst har man varit med om både det ena och det andra. Det tål att fundera lite över vad som ska avslöjas!
  Kram och trevlig lördag!
  Kram

 2. Ama de casa skriver:

  Jag har varit med om många både läskiga och äckelpäckliga grejer. Men en sak som jag genast tänker på var när jag skulle städa i lejonburen där 23 lejon hade fått en hel häst att äta och väl ätit mer än dom borde… Lejonspya luktar inte hallon kan jag säga… Jag höll på att spy själv flera gånger innan allt var borta.

  • surridurr skriver:

   Men blä är dom så knasiga att dom äter så dom spyr? Dom kunde väl åtminstone städa upp efter sitt frosseri? Blääää…….
   I det stora hela måste det ha varit väldigt roligt att jobba på djurpark?
   Kram

   • Ama de casa skriver:

    Det var mitt drömjobb att få jobba med djur och jag är glad att jag fick prova på att göra det under några år. Sen skolade jag om mig till programmerare och det var inte så dumt det heller 🙂

    Dom där 23 lejonen var på Kolmården. På dagarna var dom i Safariparken, men dom låstes in över natten ifall det skulle hända nåt med inhägnaden eller så. När man skulle städa och slussa runt dom så var man rätt noga med att kolla att hänglåsen var på plats:

    https://amacasa.wordpress.com/2012/02/18/laste-jag-dorren/

    😀

   • surridurr skriver:

    Tror verkligen att jag också skulle ha älskat jobba på djurpark några år innan jag började på mitt jobb.
    Kram

 3. Anki skriver:

  Ja, det var redigt äckligt det! Jag har nog också varit med om en del äckelpäckel, men det äckligaste var nog när jag sommarjobbade på en gård där man födde upp fasaner och rapphöns … samt dvärghöns som skulle ruva de små rapphönsäggen. Ibland hade råttor varit inne och bitit ihjäl flera dvärghönskycklingar och de låg halvätna. Råttorna sköts ofta – en del skadesköts och ibland hittade man döda jätteråttor fulla med fluglarver … det var inget kul alls!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s