En vädervarierad dag

Ja, ungefär det här vädret har vi haft idag. Mulet. Halvklart. Soligt med balkonghäng. Som en blixt från klar himmel kom två …… blixten. Och ett hagel. I 2-3 minuter. Gjorde så ont i fötterna att gå barfota på balkongen för att rädda några dynor. Haglen var stenhårda. Övergick till ett fint strilande regn. Bra tänkta jag. Allt är så brunt ute pga torka så perfekt att vi får detta fina sommarregn nu resten av dagen, tänkte jag. Men det varade också i bara ett par minuter…..och så tittar lilla solen fram igen!

Förut trodde jag att en sån där apparat bara är till för att fritera mat. Skulle inte köpa en sådan. Man ska inte äta friterad mat. Men det går ju att göra så mycket med den. Laga vanlig mat. Baka matbröd. Köpte den. Ångrar mig inte.

Idag t ex har jag ätit pommes och kycklingkorv. Inte världens nyttigaste men långt ifrån det onyttigaste. Började dock med att arbeta på egen hand. Med blodblåsa som följd. Onödigt. Hur som….. skalade potatis till två portioner. Som stavades till pommisar. Låg i blöt 30 minuter. Torkade av dem. Till två rejäla portioner gned jag in 1/2 tsk rapsolja. Inget mer. Sen salt och peppar också – som vanligt. Betydligt nyttigare än köpt pommes. Och så mycket frasigare och godare än köpt.

Sommarpratare har jag också lyssnat på.

Thomas Sandell var väl ok att lyssna på. En del klokt och annat tossigt i mina öron. Amanda Zahul var OK, liksom Måns Möller. Ursäkta men Marie Nilsson Lind orkade jag inte lyssna klart på. Ingen av dessa hamnar på min tio i topp-lista.

Överväger att ägna mig åt lite balkonghäng igen!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s