Vilket nämnvärt minne som har med djur att göra, har du?

Mitt minne har med en apa att göra på Borås djurpark.

Min och en av mina farbröders familj var på Borås djurpark. Farbrodern, kallad Loppan kände alla människor överallt verkade det som. Han kände den på djurparken som ansvarade för schimpanserna. Det jag inte visste då var att en av schimpanserna hade fått sin första unge. Men hon ville inte sköta om ungen. Dels kunde det kanske vara att det inte fanns någon mer erfaren i flocket som hjälpte henne? Dels kunde det kanske vara att det var något fel på henne. Personalen måste alltså mata ungen med nappflaska. De hoppades att mamman så småningom skulle intressera sig för sin unge. Hur det sen gick har jag ingen aning om.

Och som sagt, visste inget om detta då vi var där heller. Som av en händelse…..”råkade” vi vara där exakt då det var dags att mata ungen med nappflaska. Bara en av oss i barnaskaran skulle få mata ungen. Och det var jag!!!! Jag var faktiskt också den mest djurtokiga av oss. Vi fick gå in på ett ställe, där fick jag den 3 månaders gamla schimpansungen lagd i famnen på samma sätt som man håller i ett spädbarn man matar med nappflaska.

Schimpansungen drack begärligt ur nappflaskan. Den tittade på mig med sina stora ögon. Den pillade på mig med ena handen. Lyckligast i världen var jag just då. Vet ni vem som var argast i världen just då? Min syster…..som var så arg att hon stampade med ena foten, hon tyckte såklart att det var hennes självklara rätt som storasyster att ha fått det här uppdraget.

Vad har du för speciellt minne som har med djur att göra?

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s