Utmaning, hur har det gått för dig?

När jag var barn/ung så hade jag nog ganska klart för mig hur jag skulle ha det som vuxen. Vi var en trio med tjejer som höll ihop under de övre tonåren.

 • Jag skulle ha hundar. Kompisarna ska kanske ha det.
 • Inte några biologiska barn, men kanske adopterade. Kompisarna ska ha enbart biologiska barn.
 • Skulle inte gifta mig. Båda kompisarna skulle gifta sig!
 • Men skulle leva absolut jämlikt och rättvist ihop med den mannen jag skulle hitta
 • De ev adoptivbarnen skulle mannen jag skulle bo med sköta, hundarna skulle jag sköta. En kompis tvärtemot, en mitt emellan.
 • Jag skulle absolut aldrig äga en Volvo, aldrig skaffa fin TV, skulle aldrig bo i radhus/villa. Skulle dock de andra två göra.

I tonåren festade vi en hel del men vi cyklade också under några år, en tur runt ett område på ca 1,5 mil en gång i veckan under vår och höst. Då vi närmade oss staden igen stannade vi och tog en fika för våra ”fattiga tonårspengar”.

Den ena tjejkompisen var inne på samma tanke som mig, medan den andra skulle skaffa barn, bo i villa, gifta sig.

Tjejkompisarnas svar om dessa frågor var, enligt mig, smått upprörande………! Hahahaha!

Svaret blev:

 • Jag blev tvåa i att skaffa egna hundar i min familj som vuxen. Inte helt rätt alltså
 • Jag blev först med att skaffa barn. Biologiskt. Inte rätt.
 • Jag blev först med att gifta mig. Men till mitt försvar borgerligt! Hahaha, även här blev det inte som jag påstått.
 • Hävdar än idag att jag är ensam om att ha haft ett jämlikt/rättvist förhållande…..(eller kanske att mitt utrymme jämfört med maken var 70/30) med mr X. På den punkten fick jag helt rätt.
 • Mr X skötte markservicen till stor del både beträffande barn och hundar. Men när jag väl var ledig svarade jag aldrig på telefonsamtal, utan ägnade all min tid åt barnen/familjen. Fick ändå fel även här.
 • Jag har ägt flera Volvobilar, inga radhus men av oss tre först att bo i hus. Nämen vad fasen, fel även här……….

Hahahaha, det gick inte så bra det där med min bestämdhet över hur allt ska bli!

Hade du i unga år bestämda uppfattningar om hur vuxenlivet skulle bli?

Hur blev det i så fall för dig?

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Utmaning, hur har det gått för dig?

 1. farfar hebbe skriver:

  Ja du,med de planer man hade som ung,det har väl blivit både ris o ros,mest ros ändå..Nu är det nästan bara ros,speciellt när vi är samlade hela lilla familjen,och det är vi ju rätt ofta..Haé Kram.

 2. Ama de casa skriver:

  Jag ville gärna jobba med djur, och det har jag testat på. Sen ville jag resa mycket och det har jag också gjort lite grann. Annars har det mest bara flutit på efter mottot ”det ordnar sig på vägen” 😀

 3. Ingrid skriver:

  Det gick ju inte alls som jag tänkt mig! Inte blev jag lärare, inte lärde jag mig spela piano och inte blev jag gift med kusin Göran, men det blev ganska bra ändå.
  Jag fick åka till Italien, viket också ingick i mina framtidsdrömmar och jag fick världens bäste man. Jag fick 25 år med jobb inom lantbruket och sedan 16 år som kontorist, så det har varit omväxlande. Och så fick jag tre friska, välskapade, skötsamma barn. Världens bästa gåva som inte är alla förunnat! Och nästan det viktigaste av allt, jag har fått vara rätt frisk!
  Kram, Ingrid

  • surridurr skriver:

   Jamen det är nog inte alltid det bästa att det blir som man föreställt sig som tonåring. Men visst är det så att i tonåren är man världsbäst på allt, och man vet tvärsäkert hur det ska bli inom bara några år!?
   Kram

 4. farfar hebbe skriver:

  Jag gillar countrymusiken därför att det oftast är en berättande text,kanske inte alltid i den moderna countryn.Haé kram.

 5. Anki skriver:

  Jag var nog inte den som hade så stora planer … men jag skulle inte ha några barn. På den punkten ändrade jag mig med tiden och fick två 🙂 Jag ville jobba med djur och det har jag gjort … jag ville bo i en röd liten stuga på landet – och det gör jag 🙂
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s