Som ett sommarregn ska vara…..

Fint väder hela dagen. Soligt och varmt.en sån där dag då det är behagligt med balkonghäng och ett glas kall rosé. Blev inget av med det. Har visserligen rosé i kylen, men hade inte tid för balkonghäng. Blev en vända till affärer. Lite kompletteringshandling innan det är dags med nästa varuleverans. Apoteket var jag också in på.

I området står det försäljare och säljer bär. Absolut bästa stället i stan att köpa bär på eftersom de ha en kylbil så inte alla bären ligger framme i solskenet hela dagen, så att de i botten är mögliga. Som en händelse även dyraste stället i stan. Men det är det värt. Varje gång jag är i det området under den här säsongen köper jag mycket bär. Blir ju ganska dyrt. Men det är det värt. Idag dock så bestämde jag mig för att INTE köpa några bär.

Så ståndaktik kunde jag inte vara. Såklart jag köpte bär igen. Hallon och bigaråer den här gången. -Inga jordgubbar och blåbär den här gången då, frågade försäljaren. Han vet att jag alltid köper…. Men där var jag i alla fall ståndaktig!

Hade köpt med mig en ”plocksallad” hem, gott. Bra att ha ätit mat också. Även om portionen var liten. Dessutom käkade jag upp 2 liter hallon. Mums!

Fram emot 19-tiden tyckte jag det var så mörkt. Oj måste lamporna tändas så tidigt nu, tänkte jag. Och upptäckte att det var ett fint strilande sommarregn. Som varade åtminstone en halvtimme.

Precis sånt regn som behövs. När det nu äntligen kom hade det kunnat få fortsätta regna så under hela kvällen. Men nu klarnar det upp igen.

Ju fler kockar desto sämre soppa! Ett par i kompisgänget ska gifta sig. Det har skapats ett särskilt konto där vi som inte vet vad vi ska köpa i bröllopspresenter kan sätta in pengar istället. Så är det då några av oss närmaste som tänkt köpa något tillsammans men istället bestämde oss för att sätta in pengar på kontot. Men går inte att swisha.

 • En av kompisarna kan inte swisha ochvet inte hur man för över pengarna elektroniskt
 • Två av kompisarna kan liksom mig, swisha vilket ju inte hjälper i detta fall, men inte heller säkra på om man måste ta sig in på ett bakkontor. Så hur gör vi nu?

Telefonsurridurr och messande fram och åter. Det borde gå att föra över pengarna elektroniskt tänkte jag och försökte. Fick bara svar att det är fel kontonummer jag försöker föra över pengar till. Jag hade tänkt föra över pengar för oss allihop. Så jag messade kompisarna att det inte går. Några av kompisarna blir lite stressade och tycker det verkar alldeles för besvärligt.

Ett par timmar senare kom jag på att Swedbank har 5-siffrigt clearingsnummer (vilket var den bank pengarna skulle till). Och vips….så var pengarna överförda. Från mig. Messade de övriga att mitt tidigare mess att det inte går att göra det elektroniskt tidigare, så nu messade igen att det trots allt går om man har mobilt bankID.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Som ett sommarregn ska vara…..

 1. Ja, lamporna tänds tidigare nu – och levande ljus.
  Men behaglig är augustivärmen – vi behöver knappast lida av hemsk hetta mer i år 🙂

 2. Ingrid skriver:

  Färska bär är väldigt gott och jag känner att jag ätit alldeles för lite av det i år, men utbudet i vår butik är synnerligen begränsat. Måste nog ta bilen och åka till något ställe där man kan få tag i hallon innan de tar slut.
  Det är inte lätt för de som har svårt för den nya tekniken och alla har ju inte en smart mobil så att man kan använda mobilt bankid och swish, men du löste ju den där överföringen i alla fall.
  Hoppas du får en trevlig torsdag!
  Kram, Ingrid

  • surridurr skriver:

   Visst är det underbart gott med bär? Finns tyvärr inte i butikerna här heller. Men det står försäljare på vissa ställen utomhus och säljer bär. Är det fler bär än hallon du gärna köper? Jag köper oftast både jordgubbar, blåbär och hallon.
   Hoppas även att du får en fin torsdag.
   Kram

 3. Anki skriver:

  Härligt sensommarväder just nu … och skönt med mörkare kvällar.
  Jobbigt med tekniken ibland – inte alltid så lätt att få det att fungera för alla …
  Kram

  • surridurr skriver:

   Igår var det nog mörkare här alldeles för tidigt pga att det var igenmulet. För mig får det gärna vara fler ljusa kvällar. Men så skönt att det fortfarande är sommar. Med badmöjligheter.
   Kram

  • surridurr skriver:

   Många gillar som du, när sommarkvällarna blir mörka igen. Det gör dessvärre inte jag. Kan nästa ge lite ångest över att mörkret redan kommer. Kanske blir annorlunda i år eftersom jag inte jobbar längre, och kan få chansen till att se mer av dagsljuset.
   Kram

 4. Ama de casa skriver:

  Jag har aldrig swishat i hela mitt liv (nåja, så länge har det inte funnits 😉 ). Här i Spanien förekommer det inte… Verkar smidigt! 🙂

  • surridurr skriver:

   Det är väldigt smidigt. Vissa, lite mindre, cafeér hanterar inte kontanter. Då är det smidigt att swisha. Eller då snäll momor/farmor vill bidra till sommarpeng så är det också smidigt.
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s