Många skratt

Blev det då vi träffades!

Jag har så fina barndomsminnen med båda dessa personer. Fast inte alla oss tre tillsammans.

Kusinen och jag har i princip växt upp tillsammans. Våra pappor var bröder. Vi firade varje jul tillsammans. Både julafton och juldagen. Vi lekte alltid som barn. Så många barndomsminnen vi har!

Kompisen och jag har nästan också växt upp tillsammans. Som bästisar i klassen. Vi lekte ofta efter skolan, hemma hos mig. Hon tyckte det var hur spännande som helst att gå på toa hemma hos mig……och spola. På den tiden fanns det fortfarande massor av boenden med utedass, som t ex där hon bodde.

Jag hade hur kul som helst då jag lekte med kusinen, åkte nerpackade i stora kartonger (vintertid) ner för mördarbacken rakt ut i körbanan (som tack och lov inte var allt för trafikerad) för att se om det tog stopp innan man krashade emot en husvägg. Och hur vi sommartid kämpade ALLT vad vi bara kunde för att cykla upp för hela backen (omöjligt) men vi klarade det faktiskt några fåtal gånger.

Och hur kul som helst då jag lekte med kompisen. Syrran och jag hade ett stort rum som vi delade på innan hon flyttade in i rummet med egen ingång. Pappa byggde ett enormt skrivbord. En hel träskiva som måste ha varit minst 4 m lång. Samt tre hurtsar med lådor. Putsade slipade. In i syrrans och mitt rum. En hurts i varje ände samt en i mitten.

Klasskompisen sov jätteofta över hos mig på helgerna. Vi tyckte det var jätteroligt att hänga tjocka tyger från skrivbordsskivorna som hängde ner mot golvet. Under mittenhurtsen fanns Kalle Anka-tidningar, sagoböcker, kakor/kex och varsin ficklampa.

På sidan om mittenhurtsen varsin sängmadrass på golvet på varsin sida om, och under mittenhurtsen fanns allt vi behövde. Ofta hade vi en längre tråd emellan oss också, tråden kunde vara knuten till ett finger eller en tå, så vi kunde rycka i tråden om vi hade en hemlis t ex att berätta om, mitt i natten. Eller om vi tyckte att vi måste äta kex och läsa Kalle Anka.. Ni som har varit barn någon gång förstår vilket spänning det här innebar.

Det roliga är att kusinen och min bästis varit kollegor under många år. Så vi har alla tre en relation till varandra……fast inte samtidigt. Men det har vi numera.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Många skratt

  1. Anki skriver:

    Underbara minnen … härligt att ni fortfarande hänger ihop 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s