Lördag 17 augusti 2019, bröllop och sen frieri….

Borgerlig vigsel vid havsbandet

Sedan for vi iväg till en abonnerad restaurang vid havsviken.

Underhållning var först ett par tjejer som spelade och sjöng. Dom var duktiga. Sedan en ensam kille som sjöng.

Maten var en buffé så tom jag hittade någonting jag kunde äta. Tom tyckte det var gott – men väldigt onyttigt. Så får det vara ibland.

Under kvällen var det också karaoke. Måttligt road av………har inte det blivit omodernt igen? Men några av barnbarnen som var med där vågade till slut sjunga i den mikrofonen. Låten var bl a”Små grodorna”….den lilla tösen var först väldigt blyg o vågade liksom inte….men till slut tog hon ton. Bara att hon såg hur vi andra beundrade hennes sång fick henne att fortsätta med ”koackack-koackackak-koackakaka” väldigt länge. Gulligt.

Dans var det också såklart. Tävling i vem som var bäst på att twista. Äsch då, jag vann ju inte!

Därefter blev det diskodunk på högsta volym. Gillar inte disko. Gillar inte heller då det är på så hög volym så att det inte ens nödtorftigt går att skrik-prata med varandra. Flera av oss gick ut på terassen. Hög volym där också men det gick att prata med varandra.

Redan framemot 23-tiden åkte de allra flesta av oss hem igen. Även brudparet. Men då hade festandet varit igång sedan 12:30 på dagen. Så vi var nöjda.

Under kvällen var dottern och sambon nere vid hamnen. Det är alltid något evenemang där på sommarhelgerna. De var på en krog och lyssnade på musik. Sambon gick fram till baren för att köpa varsin öl åt dem. Kom tillbaka utan öl???? Men så kom en servitör efter med en flaska champagne i ishink till dem, serverade dottern för att hon skulle godkänna att hon gillar den dyra champagnen han hade köpt. Och det gjorde hon.

Rätt som det var reser sig sambon upp, faller på knä nedanför dottern. Ett gammeldags frieri helt enkelt!!!! Gör man så numera??? Ja, han gjorde det ju uppenbarligen. Dottern blev så rörd/överraskad och glad så det kom tårar!! Och andra på restaurangen (som dom inte kände) var snabbt framme med sina mobiler och filmade dem.

Då barnen var yngre trodde jag absolut inte att någon av dem skulle komma att gifta sig. Men när dottern och sambon gift sig är mina barn gifta.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lördag 17 augusti 2019, bröllop och sen frieri….

  1. Anki skriver:

    Tyvärr är det min tur att inte se några bilder den här gången … men det verkar som du hade trevligt i alla fall
    Så underbart med frieriet!
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s