Är ju inte som alla andra precis…….

 • Lagade mat på kvällen
 • Bakade på kvällen
 • Dammade i sovrummen på kvällen
 • Såg på nyheter, deckare och en film på TV
 • Nu kl 00:34 hur pigg som helst.
 • Trivs väldigt bra med att vända på dygnet

Och nu inträffade allt det där som var en fasa då jag sålde huset……när jag bor i lägenhet kan jag inte spela hög musik och dammsuga på natten, om jag skulle vilja det. Barnen sa ”jamen hur ofta vill du dammsuga på nätterna då”?.

Jo NU vill jag göra det!

Har just flyttat på ett par bord i vardagsrummet genom att dra dem på en liten matta så jag kanske undviker att väcka dom som bor under. Dammat och flyttat på lite mindre saker. Har spotifylistan på, på inte allt för hög volym. För säkerhets skull satte jag på den via TV:n. Inte lika stor risk att jag vrider upp volymen för högt då, risken skulle vara större om jag anslöt mig till högtalare istället. Och jag vill dammsuga!

Alltid under alla åren i huset så var det så att då jag dammsög (vilket i och för sig inte hände så ofta, eftersom jag nästan aldrig hade någon ledig dag) hade jag så hög volym på stereon som den tålde. Inte på nätterna visserligen. Så mycket roligare att städa med hög musik att rocka till samtidigt man vallar snabeldraken.

Får helt enkelt fortsätta damma (ljudlöst) och hoppas jag blir trött snart….om ett par tre timmar eller så.

Tror egentligen att man ska försöka sova på nätterna. Ska återgå till att försöka vända tillbaka dygnsrytmen. Åtminstone vardagar.

Märks att semesterperioden är över. Pga Sthlmsnärhet finns gott om sommarstugor med villastandard här, där 08:orna bor april till oktober, pendlar mellan sommarboende och jobb. Skönt att slippa all trängsel och köande inne i stan under veckorna. Så kan man bara undvika att ha ärenden ner på stan på helgerna, om ärendena innebär köande.

Politiken har också haft ett sommaruppehåll, nu rasar all dess epost in i e-brevlådan igen….i en rasande fart. Almanackan fylls snabbt med alla möjliga möten och utbildningar. Det är inget klagomål från min sida…….jag har själv tackat ja till ett nämndsuppdrag och vill ha det kvar. Erkänner dock att jag blir lite stressad av all epost om alla ärenden, alla möten som rasar in.

Nu efter sommaruppehållet ska jag fortsätta försöka lösa det genom att ha en ny epostadress enbart för politiken. Får jag ordning på det så tror jag det blir lättare. Då kan jag kanske läsa den privata eposten vartefter den kommer in, och politikeposten kanske varannan eller var tredjekväll. Då blir det inte samma stresspåslag.

Bra att engagera mig. Men med mitt utmattningssyndrom pga stress, så ska jag försöka undvika stressen.

Så fiffigt att ha en elektronisk almanacka. Det kanske är självklart för er? Men var det absolut inte för mig. I den förs alla nämndsdatum/tider in, samt politiska möten – allt markerat med en färg, in. Så lägger jag själv in mina privata ”ärenden” i samma kalender men markerat med en annan färg så jag lätt kan se skillnaden mellan privata och politiska ärenden. Den almanackan kollar jag i slutet på veckan för att se vad jag har inbokat kommande vecka.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Är ju inte som alla andra precis…….

 1. Ama de casa skriver:

  Jag har också typ vänt på dygnet nu, men i helsicke att jag vill dammsuga! 😀

 2. Anki skriver:

  Jag vill nog varken vända på dygnet eller dammsuga! Jag vill bara ut i skogen! idag tar vi husbilen ut på en tur – och jag drömmer om att det finns svamp dit vi kommer 🙂
  Elektronisk kalender är nog bra, men jag kör med den i pappersform som jag har på väggen i köket 🙂
  Kram

  • surridurr skriver:

   Antar vi här på bloggen får se vart det bär av med husbilen den här gången? En av fördelarna med den elektroniska kalendern är att jag kan läsa av den t ex med mobilen som jag alltid har med mig. Så om jag är ute npgonstans får frågan om jag kan vara med på en gemensam träff t ex, så kan jag genast kolla om jag är ledig. Och i så fall skriva in den träffen i kalendern så jag kan sga nej till nej till annat som kommer efteråt.
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s