Förmiddagsmys

Sitter i soffan och myser, fortfarande oduschad och klädd endast i nattlinne. Men jag har hunnit damma färdigt och gjort klart med den ommöblering jag påbörjade inatt i vardagsrummet. Känner ingen brådska. Balkongdörren öppen. Soligt och varmt. Hör glada barnskratt ute från skol-/fritidsgården på andra sidan vägen. Njutbart!

Sitter nu med en kopp kaffe och njuter. Mycket sällan jag dricker kaffe ensam. Men idag blev det en sån dag.

Blev inte mycket att sova inatt (igen) tänker inte tillåta mig att sova en stund på förmiddagen (som kan tendera att bli en stund in på eftermiddagen också). Målet är att jag ska komma in i rätt dygnsrytm……trots att jag egentligen trivs med att vända på dygnet.

Läser i dagens tidning. Bl a om de dyraste fritidshusen det senaste året!!! Kan lätt konstatera att inkomstskillnader/ekonomi inte alls utjämnas längre, utan tvärtom. Det är verkligen något som hänt i vår demokrati kanske de senaste 20-25 åren. De rika blir rikare och de fattiga blir fattigare.

Siffrorna över havsörnar som blyförgiftas är de högsta i landet. Det finns inget annat ställe i landet där de fått in så många blyförgiftade örnar som här, menar en vildfågelrehabiliterare. Bland blyförgiftade örnar så är det också högst blyhalt i örnarna här.

Orsaken är att de äter slaktavfall efter vildsvinsjakt som jägare lämnat efter sig i skogen. Det finns alternativ till blykulor, i koppar. Kan det då inte bli förbjudet att använda blykulor? Borde det inte vara ett krav för att alls få vara jägare att ha bättre kunskap om sådant? Borde det inte vara ett lagförbud att lämna slaktrester med höga halter bly ute i skogarna? Varför klarar inte jägarna här av att sköta det lika bra som t ex jägare längre söderut i landet som också har stor vildsvinsstam som minskas genom jakt?

Trump får Grönlandsnobb – ställer in Danmarksbesök! Håller med en dansk som uttalat sig för pressen. ”Jag bara skrattade. Både åt att han ville köpa Grönland och att han ställde in. När man tänker att han inte kan bli värre så blir han det. Det är fräckt och ohövligt.”

Så är morgontidningen läst och förmiddagskaffet urdrucket.

Nu blir det en vända med spindelpinnarna. Alltså ut på balkongen och med långa blompinnar (=spindelpinnar) peta bort ev spindeltrådar mellan spjälorna där det finns. Morgondusch. Dammsugning som jag inte vågade göra under natten som var.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Förmiddagsmys

 1. Ama de casa skriver:

  Du gillar att dammsuga du… Ett underligt nöje om du frågar mig 😀

 2. farfar hebbe skriver:

  Jag gillar dessa produkter,matvete har jag provat många gånger,har även använt mathavre,går också bra..Ja synd att Traveling Wilburys hade så kort tid,många fina låtar hann dom med..Haé Kram.

 3. farfar hebbe skriver:

  Ja det är inte ofta man hör namnet Signe nämnas,jag tänker på Signe Hasso när jag hör eller ser namnet..Haé Kram.

 4. farfar hebbe skriver:

  Hej du.Jo det går bra att skjuta in det nya plaströret i det gamla betongröret,som ligger under huset,utanför är det gamla betongröret borttaget..Brodrarna har jobbat bra..Haé Kram.

 5. Ingrid skriver:

  Jag har en granntjej, ja tjej och tjej, hon är väl i 30-årsåldern nu, som heter Signe. När hon var liten och nyfödd tyckte man att det var ett fult namn, men i dag är det helt naturligt. Hon är helt enkelt Signe. Personen gör namnet.
  Kram, Ingrid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s