Fredag 23/8-19

Tidig morgon med solsken. 14 grader. Observerade då morgonsolen sken på mina fönster mot öster, att fönstren är ruggigt skitiga. Dags att ringa fönsterputsaren igen?

Planerade mycket utevistelse i det fina vädret lite längre fram på dagen.

Blev inte riktigt så då. För då kom regnet. Det duggade ner lite till och från hela dagen. Graderna kom inte upp mer än strax över 17.

Snopet!

Hävdar dock att sommaren inte är slut. Augusti är en sommarmånad. Enligt SMHI ska det bli vanlig sommarvärme kommande vecka igen.

Skolbarn har dock börjat med jultidningsförsäljning redan.

Nästyngsta barnbarnet säljer typ jultidningar men har valt varor från Panda istället. Såklart mormor måste beställa!

Det blev 12 st marmorstenar man lägger i frysen, för att sen lägga i en dryck man vill ha kall. Sådana stenar har jag faktiskt tänkt skaffa, eftersom dom jag hade förut försvann vid flytten.

Och så några tygpåsar man förvarar potatis, lök och morötter i inne i kylskåpet. Tycker det är svårt att förvara dem rätt i kylskåpet som inte är allt för stort. En låda i kylen är för frukt och grönt. Inget av dem mår bra av att ligga i plastpåsar. Bökigt då allt ligger i en enda röra. Därför blir de här linnepåsarna bra för åtminstone potatisen, morötterna och löken.

Samt ett rullbart diskgaller. Om man diskar något som inte går in i diskmaskinen rullar man ut gallret över en av hoarna på diskbänken och låter disken stå där och torka. Då diskgallret inte används rullar man ihop det och det tar ingen plats. Låter behändigt!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Fredag 23/8-19

 1. farfar hebbe skriver:

  Mors..Ja det blev en öl (alkoholfri) i glada vänners lag..Jag var inte kompis med min rygg,,så jag körde bil..Men det var kul ändå.Haé Kram.

  • surridurr skriver:

   Sånt är alltid roligt, vara bland andra människor, häva en bägare tillsammans med goda vänner. Väldigt tråkigt däremot att inte kunna få vara kompis med sin rygg. Förhoppningsvis kanske ryggsmärtan känns någon anings mindre just den där stunden?
   Kram

 2. Anki skriver:

  Det där rullbara diskgallret verkar intressant!
  Kram

  • surridurr skriver:

   Ja, inte så dumt. Jag har ett diskställ undanställt någonstans. Bara bökigt att ta fram och plocka undan. Det rullbara kan kanske få plats i någon låda eller bakom kökskranen.
   Kram

 3. Ama de casa skriver:

  Jultidningar… Lite väl tidigt om du frågar mig 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s