Måndag 26/8-19

Stamspolning

Ringer på dörren……lite väl tidigt, enligt mina vanor. Nåväl jag öppnar i alla fall. I början på året hade vi stambyten här. Idag kommer några gubbar och ringer på överallt för att säkerställa att ingen kommer att spola vatten någonstans, för nu ska stammarna spolas igenom!

Vaaaa, näääääee finns inte en chans att jag kan klara mig utan vatten, hävdade jag. Lite framförhållning hade varit bra. En informationslapp har satts upp någonstans fick jag till svar. Den har jag inte sett. Och jag tänker dricka vatten. Jag tänker diska. Jag tänker ställa mig i duschen.

Då måste vi ställa in det här idag och göra spolningen en annan dag förklarar han. Helt OK för mig, bara ni meddelar i förväg när ni återkommer, sa jag.

En kvart senare ringer det på dörren igen. Om jag undviker vatten i köket så kan jag få använda badrummen med försiktighet! Då ska jag hälla upp vatten i kannor nu på en gång, sa jag. Inte i köket då svarade han, för vi har redan påbörjat jobbet!!! Men så lysande välskött att jag efter att de redan påbörjat jobbet får veta att jag inte får spola vatten i köket!!!

Hur ska jag göra om jag blir törstig då, undrade jag? Med försiktighet kan jag använda vattnet i badrummen och hämta vatten ifrån.

Hur använder man vattnet med försiktighet? Redan till vardags gör jag så att jag inte spolar vatten i onödan. Men det får spola en stund för att jag ska få kallvatten. Jag tänker duscha. Innebär det att använda vattnet försiktigt???

Utan att ha fått info om detta i förväg så tänker jag använda dusch, jag tänker spola vattnet i duschrummet till det blir kallt för dricksvatten.

Inte mitt problem att de inte kunnat förvarna på ett bra sätt! Är jag tjurig? Mycket möjligt. Men det här är inte första gången som man i stort sett efteråt fått info om att vattnet stängts av…….och i det här fallet då det inte stängs av….att vi inte får använda det!!! Dåligt skött.

Surridurrat med syrran. Hon är min storasyster. Min bästa kompis. Den som kan och vet allt. Blev väldigt förvånad då jag lite upprörd telefonpratade med henne om stamspolningen. Innan jag hann berätta klart så höll hon med om att det var skitdåligt att inte alla fått info. Då jag berättade vidare, så avbröt hon mitt i min upprördhet och sa, jädrans så tuff du är syrran…önskar jag också vågade!

Hahahaha…..älskade syrran. Vet du att det är tusentals gånger hon dämpat mig då jag gått upp i limningen….., kanske jag var mer saklig den här gången?

Graderna på eftermiddagen idag var 27,3 i skuggan.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Måndag 26/8-19

 1. farfar hebbe skriver:

  Hej du,visst har jag fått ditt svar,men jag sparar det till jag lägger ut svaret.Haé Kram.

 2. farfar hebbe skriver:

  Jag lovar,riktigt hanterat är valbiff en riktig höjdare.Haé Kram.

  • surridurr skriver:

   Ok. Kanske skulle våga att prova någon gång då. Har inte kollat ….. men är det tillåtet att äta? Jag menar att det inte är rödlistat och godkända fångstmetoder? Har aldrig funderat på att äta val så jag är dåligt insatt🙂
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s