Suck……sopsnack

Jaha….så är Dårpippin hemma igen då. Efter att ha marscherat i Tyskland (ursäkta, grovt förtal). Hela huset ler dom här sommarveckorna då DP åker med hustrun till Tyskland varje sommar, ett antal veckor.

Grannarna är glada. Vi stannar gärna och pratar lite med varandra här utanför huset.

Men nu är fanskapet hemma igen!!!! Så nu blir det till att gå ut med soporna nattetid igen. Små pratstunder med grannar lär vara över nu – till nästa sommar då fanskapet ger sig iväg till Tyskland igen.

Grejen är den att jag omöjligt kan sopsortera eftersom jag inte har bil. Vägrar att samla glas, plast, kartong, elartiklar osv i olika påsar/säckar här inomhus för att sedan gå och släpa detta material till återvinningsstationer ett par km härifrån. ännu mindre elsopor och liknande för att promenera med dem ca 4-5 km utanför stan till återvinningscentral för detta.

Så allt sådant hamnar i samma soppåsar som jag kastar ute i vår sopiglo. Matavfall är det enda jag sorterar och kastar i den speciella sopiglon för det.

Dårpippin som är så tvärförälskad i sin bil som han pysslar om, som aldrig används mer än till Tysklandsresan, bevakar den ständigt från sitt vardagsrumsfönster. Det innebär att han har koll på alla som rör sig i området p-platserna/sopiglorna. Han hatar kvinnor och barn. Skulle absolut inte dra sig för att ringa till ordförande i bostadsrättsföreningen om han ser mig kasta fel sorts sopor som kartong, elavfall, glas, plast mm. Huset ler inte längre, för nu är fanskapet hemma igen!

Irriterande att hans tramsiga makt gör att jag måste gå ut med soporna nattetid 49 veckor av året. Jag bör verkligen inte bjuda honom på den makten. Men jag är rädd att han kommer att hämnas genom att göra illa något barnbarn igen.

Förbannade lille skitgubbe!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar, Sista idioten är ännu inte född. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Suck……sopsnack

 1. Anki skriver:

  Trist att DP är hemma igen … och trist att han kan få påverka boende så som han gör.
  Jag förstår varför du inte samlar och sorterar, men det måste vara fler med samma problem – nog borde väl föreningen kunna ordna ett soprum för sortering på gården. Där yngste sonen bor har de ett soprum, försett med kodlås och där finns stora containrar för papper, plast, metall och glas – funkar jättebra!
  Kram

  • surridurr skriver:

   Här finns gott om utrymmen för sopsortering. Men föreningen vill inte ordna det av ekonomiska skäl. Enligt ordförande kostar det föreningen 50-70000kr/år i avgifter till kommunen. Dom flesta här har tillgång till egen bil att köra iväg sina sopor.
   Hade jag bil skulle jag vilja stoppa in DP i bilen och köra till sopsorteringen/återvinningen och tippa ner honom där. Eller kanske inte….. hamnar han i återvinningen börjar det säkert växa ut rötter ur gubbfan…..så att de slår rot och kanske fler som DP växer upp. Huuu vilken mardröm!!!!!
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s