Vilken värme….

Gick ut en sväng. Med myrsteg, och svängen blev väldigt kort. Orsak: det är olidligt varmt!

29,9 grader i skuggan!

Nämen titta här då….. nedanför och framför den här blomman står en bänk, varav en liten del av bänken i skuggan. Där vill jag sitta en stund.

Men först var det den där humlan i blomman och sen kom det också en geting. Den måste ha varit förvirrad. Getingarna är inte ute efter sött nu, utan proteiner dvs kött. Nära geting vill jag inte vara. Är allergisk mot getingstick. Lärde mig för ett par år sedan att getingar kan attackera utan orsak.

Så lagom till jag tänkte gå därifrån flög getingen sin kos. Och jag kunde stanna kvar. En humla till kom till samma blomma. Kanske blev den bortkörd av den första humlan så den andra humlan tog sig till nästa blomma.

Jag vet att insekter behövs. Men jag gillar dom inte. Är humlan en insekt? Jag litar mer på humlor än getingar. Men vill inte vara nära humlor. Vet hur ont dom kan göra. Men båda dom här två humlorna var helt fokuserade på blommorna och struntade fullkomligt i mig.

Så jag vågade stå kvar en liten stund på ganska nära håll och studera dem.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Vilken värme….

 1. Ama de casa skriver:

  Det är bara att räkna benen på krypen. 6 ben – insekt. 8 ben – otäck spindel 😀

  • surridurr skriver:

   Visste ju att ”fulingar” har en himla massa ben, typ 8. Men var inte helt säker på hur många ben en geting eller en humla har. Dom har inte vänligheten att hålla sig stilla så jag hinner räkna. Även om de har 6 ben så tänkte jag att de inte räknas som insekter…..?
   Du slipper väl både fulingar och insekter där du är? Hm…..man kanske skulle ta sin resväska och flytta dit? Min morfar bodde en tid på Svalbard och jobbade i en gruva. Han gick från Tärnaby dit…..ja alltså ända till Sulitelma i Norge och därifrån blev det förstås båt. Samma sak på hemvägen. Först båt till Sulitelma och sen gick han till Sorsele. Det kan man kalla långpromenader…..
   Det är för övrigt en släktgen jag inte har ärvt. Så långa sträckor går jag inte. När jag promenerar blir det kanske ett stopp vid ett fik ett tag. Det är inte så mycket fjäll här där jag bor, att vandra på, heller. Visserligen bor jag på en höjd. Backarna dit är inte roliga. De kallas för mördarbackar. Men inte kommer man upp över trädgränsen här fast man kommer upp på höjden. Fniss, om man ändå jämför …… så tror jag inte morfar stötte på så många fik heller under sin vandring. Men hur blev det här nu då….vi var inne på insekter, 6 respektive 8 ben, och det ledde till fjällvandring och Svalbard. Så det kan gå!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Riktigt så varmt har inte vi, men det är väl blåsten från havet som gör att det inte blir så hett. Humlor och getingar ska man har respekt för, speciellt om man är känslig för dem. Jag fick ju ett stick för en tid sedan och det kände jag av i flera dagar. Eller det kanske var av ett bi, för jag tror att gadden satt kvar. Det syntes en liten svart prick mitt i den röda svullnaden. Bin släpper gadden när de stuckit, men getingar tar den med sig.
  Ha en skön fortsättning på dagen!
  Kram, Ingrid

  • surridurr skriver:

   Ja det är faktiskt fr varmt. Orkar inte vara ute. Önskar jag kunde känna blåst från havet. Håller mig gärna undan från bin och getingar. Jag har alltid trot att getingar inte sticks förrän de blir klämda. Men det stämmer inte. För ett par år sen fanns ett getingbo här inne i en pelare på huset. Då jag gick ut surrade det getingar omkring mig så jag stod absolut stilla. Då kom en geting och stack mig på kinden helt utan anledning. Vilken jäkla typ va???
   Tack, önskar även dig en fortsatt fin dag.
   Kram

 3. Gun-San skriver:

  Samma jobbiga värme hos mig, orkar inte med så många knop.
  Men på fikonträdet mognar fikon i rask takt, så fikonmarmelad har det blivit och grannar har också fått, fikon är speciella, mognar efter lååång tid, jättesnabbt och har så kort hållbarhet, men så läckra 😋

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s