Oj vad jag är duktig……

Ursäkta skrytet! Men jag tycker faktiskt att jag varit riktigt duktig. Det händer tyvärr att jag då och då/ofta hoppar över att äta lunch och middag. Inte bra, jag vet det. Så jag har börjat lite mer noggrant planera vad jag ska ha för mat kommande vecka och så handlar jag utefter det. Det har blivit bättre. Men den här veckan har jag helt enkelt glömt bort att äta både i går och i förrgår. Höll på att glömma det idag också.

Men jag kom på det runt 18-tiden. Först satte jag igång att tillverka min egen granola. Gjorde ganska mycket. Bra där – berömde jag mig själv. Planen var att jag skulle göra blomkålsgratäng med skinksås. Men jag hade så pass mycket ägg som måste gå åt så jag tänkte om. Gjorde istället omelett med ärtor, strimlad skinka och riven ost. Bra där – igen, och dubbelt upp. Lagade mat och såg också till att använda äggen istället för att vänta ett tag till och kasta dem.

Det blev gott med omelett! Granolan ska jag testa till frukosten i morgon.

En lätt grå dag. Men varmt. Solen har trängt igenom och lyst på oss då och då. Inte alls då jag var ut. Inte heller då jag ville utöva balkonghäng. Men så fort jag började göra någon nytta här hemma, t ex med snabeldraken, med dammtrasor eller golvmopp, så behagade solen skina på oss och det blev olidligt varmt att städa då. Så fort jag struntade i städningen och gick till balkongen försvann solen igen. Förbaskade sol att retas på det där sättet!!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Oj vad jag är duktig……

 1. Gun-San skriver:

  Men snälla du, har du ingen hungerkänsla?
  Glömma bort att äta?

  • surridurr skriver:

   Fniss, det kan väl kurra till lite i magen som snabbt går över. Men jag har iaf bättrat mig. Ska nog börja ställa mobilen på larm när det är dags för käk. Det påstås att man ska äta både frukost, lunch och middag. Men än så länge tänker jag nöja mig med frukost och en till lagad måltid. Fast jag äter också frukt under dagen.
   Kram

 2. Ama de casa skriver:

  Jag skulle aldrig kunna glömma bort att äta… Just nu ägnar jag mig åt en av dödssynderna – frosseri! 🙂

  Fortsätt att vara duktig nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s