Vad trött jag blir…….

Då man bor där jag bor ska det vara gott om badplatser. Både i sjöar och havsvatten. Så är det också.

Men numera hör algblomningen till i Östersjön under högsommaren som gör det omöjligt att bada. Men vill bada i sådan äckel? Dessutom är det giftigt, så ingen vill såklart bada i det med sina barn/hundar. Så här var det absolut inte då jag var barn. Tror att havet är väldigt viktigt för många. Kanske ännu mer för de som bor havsnära. Det är en sorg att vi håller på att ta livet av våra hav.

1. Den här sommaren blev det badförbud på ett havsbad den här sommaren. Vilket berodde på att kommunen missade att helt orenat avloppsvatten rann ut i havsviken och upptäckte det först då massor hunnit rinna ut. Illa. Klantigt skött av kommunen.

2. Det blev strax efter detta badförbud på ett omtyckt havsbad ute på en av våra öar. Även där var det krångel med avlopp. En fastighetsägare som inte fick använda sitt avlopp utan åtgärder samt kommunens slarv som gjorde att de glömde bort att besiktiga att avloppet var åtgärdat….vilket upptäcktes 11 år senare – och avloppet var inte åtgärdat så det avloppet har under alla år fått läcka ut. Men man misstänkte att det kanske inte bara berodde på det avloppet.

3. Förra veckan blev det badförbud på båda de badplatser som finns inne i staden, det ena vid en sjö, det andra vid. En havsvik. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att bada på dom ställena. Men det är massor av familjer och barn som badar på båda dessa ställen, så det är verkligen tråkigt för dom.

Har nu läst i lokaltidningen att det är så mycket bajsbakterier i vattnen så det blir badförbud. Och man misstänker att det är pga fåglarna. I synnerhet Kanadagässen.

(Fotot lånat från Google)

Ja dom finns det hur mycket som helst av. På sina håll finns det folk som rent ut sagt mockar skit från gässen på badplatser tidigt på morgonen innan de badande kommer. Kanadagässen ska inte alls finnas här.

Kanske dags att börja med jakt på dem, precis som man gör/gjort med vildsvin som letar sig in i tätorterna?

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Vad trött jag blir…….

 1. Anki skriver:

  Ja, visst är det trist – orenat avloppsvatten och fågelskit – och illa skött av kommunen.
  Hoppas på bättring till kommande somrar.
  Kram

  • surridurr skriver:

   Ja verkligen. Värre än så här kan det väl inte bli? Och måtte det bli jakt på kanadagässen. Ett jädrans ofog det där då det genom tiderna varit så att jägare introducerat djur som inte ska vara är i vår fauna. Och det har dom gjort av egoistiska skäl……för att de ska få jaga!
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s