Lördag 31/8-19

Soligt och varmt idag också. Gillar verkligen sommaren…….men påverkas ändå lite negativt då det blir för varmt. Svårt att sova på nätterna. Somnar ofta fram emot 4-5-tiden. Och vaknar kanske närmare 9. Dumt. För dagen blir kortare.

Nåväl, jag jobbar ju inte längre så jag ska inte klaga!

Gärna fler sommardagar men kanske 1-2 dagar i veckan med mulet och svalare. Då kan man passa på att göra nytta dom dagarna.

Mat glömde jag bort igår igen. Men idag blir det mat. Är på gång nu i ugnen. Ska bli gratinerad blomkål med ost och skinksås. Blir lite mer grönt i såsen också.

Den här gången på ett lite annorlunda sätt (och bättre) än jag brukar. Och blev så mycket godare.

  • Sköljde/ansade ett blomkålshuvud, men sparade den gröna…..kan det heta blast?
  • Stoppade ner det i en kastrull med kokande vatten med salt, peppar och grönsaksbuljong i och lät småkoka högst ett par minuter
  • Tog upp blomkålshuvudet till en bakpappersklädd plåt. Ringlade över lite stekmargarin (rapsolja och smör), kryddor
  • Och struntade i att ha på riven gratängost – tycker inte om någon av sorterna som finns, men strödde istället över 11%-ig miniost och in i ugnen ca 15 minuter
  • Strimlade 1/2 purjolök, fräste den i kastrull tillsammans med strimlad skinka
  • Hällde i matlagningsgrädde och mjölk + kryddor

Åt sedan blomkålen med såsen på. Så gott. Så korkat att jag alls köper den där rivna ostgratängen bara för att alla säger den är mycket godare, och så tycker jag inte om maten pga den där förbenade gratängosten. Med den här 11%-iga osten blev det mer av knaprig yta på maten istället för fett, simmigt, alldeles för salt och illasmakande.

Bra jobbat av mig där. Bra att jag bestämt mig att sluta köpa sån där äckel-päcklig ost. Hahaha, kanske lite förmätet av mig att berömma mig själv? Men i just detta fall skäms jag inte.

Och så är det planer då. Ni som följer min blogg kanske läste ett inlägg då dotterns särbo/sambo ute på en krog gick ner på knä och friade? Till min glädje har jag blivit involverad i att tillsammans med paret planera. Obs!!!!!, sjävklart så har jag ingen som helst beslutanderätt i något, men är välkommen att komma med förslag samt hjälpa till med att påminna om sådant som de själva kanske inte har tänkt på, då det gäller vigsel. Jätteglad att få vara med på ett hörn.

Vigsel ute på en utlandsresa tillsammans med hans och hennes barn? Vigsel på sambon/särbons hemort? Vigsel här hemma på dotterns ort? Kyrkligt/borgerligt? Bara för dom själva tillsammans med bådas barn? Eller även med deras föräldrar och syskon med familjer? Med eller utan fest?

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s