Farlig flyktväg

Det har tagit mig lång tid att läsa ut boken. Annars brukar jag sluka böcker. Något hände vid mitt utmattningssyndrom…….klarade inte läsa böcker längre. Fick veta att det är en av alla de vanliga symptomen vid utmattning. Nu är jag dock på tillbakaväg.

Boken tog tid att läsa, hade i början lite svårt att hänga med, att engagera mig i boken. Och så svårt att hålla rätt på alla isländska namn. Var nästan på väg att ge upp. Lät boken ligga ett par veckor. Och så fortsatte jag. Och fastnade mer och mer i boken.

Det är en spännande bok som handlar om krigstid, nazism, om isländsk befolkning och militärer som intagit delar av ön.

En ung man är i Danmark och pluggar. Kommer inte hem som Island som det var tänkt. Han har tillfångatagits av nazisterna. Hans flickvän är på väg hem till Island efter att ha utbildat sig till sjuksköterska. En bekant försvinner på båtresan hemåt.

På Island hittas en drunknad man som varit försvunnen länge. Men dog han av drunkningen?

Spännande, läs den!

Och så börjar jag med nästa olästa bok

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Farlig flyktväg

  1. Ingrid skriver:

    Den boken har jag inte läst, men jag gillar författaren, så jag ska se om den går att ladda ner som e-bok.
    Kram, Ingrid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s