Lakritskillens semester är slut

Oj, mormor. Ibland var det lite farligt på semestern. Köttfärstanten som har sin lya bredvid husses bjuder dit mig ibland på nystekt köttfärs, utan kryddor. Matte bestämmer hur mycket det får vara. Tanten är duktig för hon gör som matte säger. Kanske du mormor kan säga åt matte att jag kan få äta större portioner, så hon talar om det för köttfärstanten?

Men vet du mormor, det lite farliga…… I en lya lite längre bort bor en hund som bor tillsammans med en annan kull än min. Han är inte alltid så rolig. Han morrar ofta åt mig och talar om ”här är det jag som bestämmer för jag är äldst”. Han är äldst men han behöver inte ha den attityden han har för det. Matte säger att jag får inte gå dit ensam.

Köttfärstanten (jag kallar henne för KT) tycker som jag att den där andra typen har en dålig attityd. Så hon har pratat med typens husse. Jag tror att den där typen med dålig attityd heter Hundjävel. Hans husse tilltalar honom i alla fall med det namnet. KT berättade för hans husse att Hundjävel (jag förkortar hans namn till HD)kommer in på KT:s tomt och är aggressiv emot fina Lakritskillen när han är hos henne. Och så får det inte vara.

KT och HD:s husse bestämde att dom två, min matte, HD och jag ska träffas ute hos KT. Så blev det. HD och jag var kopplade först. Det gick ganska bra. Vi började leka och då först förstod HD att jag fattade att han är äldre än mig, och vi kan leka och ha roligt ändå. Nu leker vi utan att ha koppel också. Nu sist när vi båda var ute hos KT så fick bara jag köttfärs. Hon tycker om hundar fast hon inte längre har någon egen. Ibland lånar hon mig. Därför hör jag mer hemma hos henne än vad HD gör. När det bara är hon och vi två så är det såklart KT som bestämmer…….tills matte kommer. Det måste HD öva på.

Några gånger har nu KT övat oss på det genom att HD ska lyda henne då han är där. När hon så kräver ska han acceptera att bara jag får köttfärs.

Mormor, jag är väldigt bra på att träna sånt. Alltså att jag ska äta köttfärs men inte HD. Visst är jag en lycklig, lydig hund?

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Lakritskillen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s