Måndag 2/9-19

Tidig morgon tvekade solen över om den skulle besöka oss här eller inte, men efter någon timme bestämde den sig för att lysa och värma upp vår tillvaro.

Fick ett besök på balkongen. Den var kvar så länge att jag började tro den ska bosätta sig där. Efter viss övertalning från min sida flög humlan vidare. Inget emot humlor. Men vet hur ont dom kan göra. Så dom får mer än gärna finnas, men inte på min balkong, tack!

Läste den politiska chefsredaktörens ledare i dagstidningen. Om han har rätt i sin tro om vad S vill, blir jag lite besviken. Att de vill ha en stramare migrationspolitik. Sverige har tagit ett stort ansvar. Liksom Tyskland. Men långt ifrån alla länder har gjort det. För att minska antalet flyktingar måste krig, terror upphöra. Sverige skulle t ex kunna sluta sälja vapen, åtminstone till icke demokratiska länder. Nödvändigt att minska klimatutsläppen så det går att leva på vår planet.

Innan dess kommer det att finnas flyktingar. Som vi måste ta emot. Men vi måste också påverka andra länder att ta betydligt större ansvar. EU borde kunna strypa bidrag till dess medlemsländer som inte tar detta ansvar kan jag tycka.

Åter till tidningsledaren, ……. tragiskt om det är som redaktörer tror att S vill locka väljare från rasistiska SD!!!

Riktigt otäckt med extrema ytterhögern som tycks växa i bl a Europa. Vi vet ju alla vad som hände sist då den tilläts växa…..i Tyskland. Skrämmande tycker jag.

Men man ska inte skrämmas till tystnad!

Har lite trista göromål efter att ha lapat lite sol till. För efter det väntar att valla snabeldraken, moppa golv, vika ihop tvätt….

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag 2/9-19

  1. Ingrid skriver:

    Ja du, vardagen kräver insatser av oss om det inte ska gro till totalt!
    Kram, Ingrid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s