Vad tycker du?

Vilken är den godaste maten du vet?

För mig är det:

 • kycklingklubba, ris med currysås
 • Stekt eller enrisrökt abborre
 • Blomkålssoppa
 • Kålsoppa
 • Hälleflundra (köp inte rödlistad)
 • Piggvar (går troligen inte få tag på ej rödlistad längre)
 • Kräftor (tyvärr allergisk)
 • Räkor, krabba, hummer (tyvärr allergisk)
 • Kräftsoppa

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Vad tycker du?

 1. Gun-San skriver:

  Oj jag gillar det mesta, men visst har jag rätter jag gillar extra mycket, alla skaldjur dock inte ostron (blä)
  Av fisk håller jag med om att piggvar är en höjdare, men flundror som förr fiskades i Åbolands skärgård i Finland antingen röktes eller stekte i ugn, oj, oj så gott.
  Av husmanskost är kåldolmar en klar favorit, rotmos med fläsklägg, ärtsoppa, dillkött.
  Gillar också en fin köttbit ibland, fast har nog halverat intaget, lammkött är också riktigt gott, majskyckling kan man göra mycket gott av.
  Mina 2 favoritlivsmedel är ägg och potatis.

  • surridurr skriver:

   Vad roligt att få veta dina favoriträtter. Där finns mycket som jag också gillar. Rotmoset äter jag dock utan fläsklägg. Lamm hoppar jag över.
   Det är så tråkigt att mycket av den riktigt goda fisken är rödlistade.
   Kram

 2. Anki skriver:

  Oj … det finns såå mycket god mat, så det är svårt att välja! Jag gillar det mesta! Något jag ofta gör och som jag verkligen gillar är dillkött med en god sås – det funkar lika bra att göra det på kokt kyckling, men kostar mycket mindre 🙂
  Slottsstek med klassiska tillbehör … wienerschnitzel med citron, ansjovis och kapris … rotmos och fläsklägg … rökt fisk, stekt panerad fisk med kall sås … rårakor … svampsoppa på karljohan … och en massa annat! 🙂
  Kram

 3. Lollo skriver:

  Tråkigt för dig att vara allergisk mot sådant du tycker om …
  Jag tycker om rårivna morötter, men det får jag vara försiktig med av samma anledning.
  Annars finns det så mycket mat som är god att jag inte kan välja.

  Midnattspaj älskar jag, men det går inte längre att köpa ”Slotts Gourmet Fransk Senap” som är den ”Franska senap” jag vill ha med i färsen och som gör pajen så himmelskt god. De påstår att de tog bort den ur sortimentet p.g.a. låg efterfrågan, men jag hittade en sida där människor ”skriker” efter den och har tjatat i långa kommentarstrådar under flera år.
  Smakerna blir inte desamma utan den.

  Och svamp är jag galet förtjust i. Plockar taggsvamp, fårticka, gula kantareller, trattkantareller, svart och röd trumpetsvamp, men har nog lite extra förkärlek till Karl Johan och andra soppar som smakar så ljuvligt mycket ”skog”. Plockar även murklor som är supergott … (Jag torkar och kokar av efter konstens alla regler, så som min hälsovårdsinspektör till mamma lärt mig 😉 , och äter den svampen ytterst sällan, vid högtidliga tillfällen som till jul t.ex. Inte för att jag är rädd. Vi har alltid ätit murklor hemma hos oss, och vad jag vet är jag fullt frisk … hihi)

  Jag kan sakna en hel del mat som jag sällan äter numera. Jag har alltid varit förtjust i blodmat och älskade redan som barn både blodpudding och lever. Älskade även Pölsa och Lapskojs (gör det fortfarande fast att det inte blir av att äta det). Det här gjorde att jag var lite udda i skolan 😉

  Fisk är inte dumt. Färskfångad och stekt Abborre är underbart gott.

  Stuvad grönkål, och grönkålspaj är underbart gott … och så nyttigt 🙂

  Åh, det finns så mycket gott … Jag kan inte plocka ut vad som är det godaste.

  Kramis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s